stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Jannetje Cornelisdr Outgen, geh met Cornelis Cornelisz van der Specq genoemd in akte uit 1634

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.


Profiel afbeelding

Wat is de familierelatie tussen Jannetje Cornelisdr geh met de hier vemelde Cornelis Corneliszn van der Spec en de overleden Cornelis IJsbrantszn en Maritje Cornelisdr.?

Volgens mijn gegevens (verkregen van Frans Angevare) zijn de ouders van Jannetje: Cornelis Cornelisz Outgen en Neeltje Ariensdr.

Uit onderstaande akte lijkt het dat haar ouders Cornelis IJsbrantszn. en Maritje Cornelisdr. zijn?

Rechterlijk Archief van Noordwijkerhout en de Zilk 481.
185v. copie acte van 20-5-1634 verleden voor Adriaen Paets notaris te Leiden. IJsbrant Corneliszn. Vinckenburgh, oude Cornelis Corneliszn., jonge Cornelis Corneliszn., Jan Corneliszn., Cornelis Corneliszn. van der Spec gehuwd met Jannetje Cornelisdr., Pieter Corneliszn. van Alckemade en Jacob Corneliszn. allen kinderen en erfgenamen van Cornelis IJsbrantszn. en Maritje Cornelisdr. delen de boedel door Maritje als langstlevende achtergelaten zijnde een stuk land aan de Craeyerlaan te Noordwijk groot 1½ morgen, belend O de Craeyerlaan, ZW Thonis Engelszn., NW en N Claes Adriaenszn. en Pieter Symonszn. met bruikwaar, een stuk land te Noordwijkerhout groot 10 hond, belend ZO de Vaart, ZW Cornelis Corneliszn. Verdel, NW en N Dirck Willemszn. met bruikwaar en nog 200 KG door de voorsz. Maritje Cornelisdr. tezamen aan het weeskind van Joosje Cornelisdr. haar overleden dochter volgens testament gepasseerd op 24-10-1620 voor Foyt van Sijp gelegateerd. Volgt boedeldeling voorwat betreft de goederen te Noordwijkerhout. IJsbrant Corneliszn. een stuk land etc. jonge Cornelis Corneliszn. 13 hond land belend ZO de Craeyerlaan, NW Claes Adriaenszn. met bruikwaar, N Tonis Engelszn. en ZW Huybert Corneliszn. met bruikwaar, 14 hond land genaamd de halve Schapencorf, belend ZO de Groeneweg, ZW Jan Symonszn., NW de buurweg en N Cornelis Corneliszn. van der Spec met de wederhelft van de Schapencorf. Zij schenken gezamenlijk het voorsz. weeskind 1550 KG, welke - indien het kind kinderloos overlijdt- weder op hen of hun erfgenamen zal terugvallen.
 

Heidi Jonkman

Heidi

Deze Jannetge Cornelisdr was inderdaad een dochter van Cornelis IJsbrantsz en Maritgen Cornelisdr, en was getrouwd met (jonge) Cornelis Cornelisz van der Speck / Houckman. Als Jannetge Cornelisdr Outge (zoals in het onderwerp van je vraag vermeld) komt zij niet voor.
Dat was de toenaam van één van haar broers, Cornelis Cornelisz Outgen die met Neeltgen Adriaensdr was getrouwd. Zij hadden geen dochter Jannetge.

Ik weet niet wat je bedoelt met de gegevens die je van mij hebt gekregen. Als het héél erg lang geleden was had ik het misschien ook nog niet allemaal zo door.... ;-)

Groeten, Frans

Frans Angevaare


Is inderdaad heel lang geleden geweest Frans, ik zal morgen alles nog eens nakijken en kom er dan eventueel op terug. Alvast bedankt voor de snelle reactie

Heidi JonkmanPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!