stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Huwelijk Cornelis Gerritse van der Wiel en Gijsje Jans Gouw(e)ro(c)k - ca 1732 misschien Kudelstaart

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Ik ben al lang op zoek naar het huwelijk en de voorouders van Cornelis Gerritse van der Wiel en Gijsje Jans Gouw(e)ro(c)k.

Tussen 1732 en 1743 laten zij 9 kinderen rk dopen in Kudelstaart (één wordt gedoopt in de Kwakel, Uithoorn). Tijdens hun leven wonen zij op het ropeijnde van Kudelstaart en hebben een scheepsmakerij (na hun dood overgedragen aan zoon Pieter Cornelisz. ......uijt kragte der testamentaire dispositie van de gemelde hun ouders gepasseert voor scheepenen en secretaris alhier in dato den 29 Augustus 1770, in vollen vrijen Eijgendom te bedeelen en op te draagen, aan de gemelde Pieter Cornelisz van der Wiel ......)

Ik heb de aktes van Aalsmeer, Kudelstaart, Uithoorn en Leimuiden doorgenomen maar zie ofwel hun huwelijksakte over het hoofd ofwel zijn zij elders gehuwd.

Wie heeft meer gegevens over hen?

Heidi Jonkman

Ik heb de eerste twee gedoopte kinderen opgezocht (Aalsmeer - image 9 etc.):

Crelis Gerritse en Gijsje Jans: Lijsbet - get.: Japik Gerritse en Martje Jans - 28.12.1733;
​Crelis Gerritse en Gijsje Gouwerock: Jan Gerritse (get.: Pieter Gouwerock en Stijntje Crelisse - 3.1.1735.
 

G.Karssenberg

Bedankt, maar dopen van de kinderen en de doopgetuigen heb ik, overigens is het boek van aalsmeer maar statie kudelstaart, zie aan het begin vd scans.

Heidi Jonkman

Pieter Janse Gouwerock en Stijntje Crelisse Verduijn huwen op16.1.1731 - image 5.

G.Karssenberg

Nogmaals bedankt voor het meedenken, maar ook dit is mij bekend, ik zoek echt de ouders en niet de nakomelingen of broers en zusters die (deels) als doopgetuigen optreden. Moet volgens mij in kudelstaart of naaste omgeving te vinden zijn, maar wat zie ik over het hoofd.....

Heidi Jonkman

Ik snap natuurlijk ook wel dat u de ouders zoekt en niet de broers of zussen..

Maar: via broers en zussen - en doopgetuigen - komen we soms verder.

G.Karssenberg


Bij deze dus de doopgetuigen bij het eerst bekende kind, klaarblijkelijk de enige van hen in de Kwakel: Gerardus 01/12/1732, zv Crelis Gerritse van der Wielen en Gijsje Janse Gouwerock, getuigen: Jan Gerrits van der Wielen en Leentje Arends LINK [Aanvulling - de naam Gouwerock komt wel erg vaak voor in die transcriptie]

Peter SPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!