stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Opzoek naar ouders: Hendrikus Lubbers (Overrijsel, geb. 1857)

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Goedendag, heden ben ik op zoek naar de voorouders van Hendrikus Lubbers.

Hendrikus Lubbers, zijn vader is onbekend bij de huwelijksbijlagen. Maar hij is getrouwd in 1889, hierbij was hij 32 jaar. .. Dus een rekensommetje 1889-32= 1857. Dus ik ben gaan zoeken in Tubbergen 1857. Hierbij heb ik hem denk ik gevonden, zie: zoekakten. Hierin zijn de ouders vermeld,.

vader: Hendrik Lubbers '37' -  Moeder: Hendrika Heggink 

Nu kan ik over hun niks vinden. Wie help mij verder.

 

* Sidenote: Bij de huwelijks akte is vermeldt dat zijn moeder: Hendrika Lubbers" is

 

Met vriendelijke groet,

 

Duurlode

J.P DUURLODE

Hendrik en Hendrika zijn de grootouders van Hendrikus, ze zijn immers de ouders van de moeder van Hendrikus.

Hendrik blijkt te overlijden als Hendrikus Lubbers in 1860; Hendrika overlijdt waarschijnlijk als Hendrika Steeghuis in 1846.

Andre Jansen

En Hendrika zal wel Steggink heten.

G.Karssenberg

Hendrikus Lubbers, weduwnaar van Hendrika Steggink, ouders niet bekend, 85 jaar, geboren in Tubbergen, overlijdt in Geesteren/Tubbergen op 14.3.1860. Image 62 van www.zoekakten.nl

G.Karssenberg

En ter overweging: Hendrika Steeghuis, dochter van Hendrik Steeghuis en Euphemia Roelofs, vrouw van Hendrikus Lubbers, overlijdt in Tubbergen op 7.3.1846.

G.Karssenberg

Aangifte geboorte van Hendrika Haarhuis of Lubbers in 1821.
De ouders zijn r.k. getrouwd in de statie Geesteren in 1809, zie vpnd.

Andre Jansen

Zie ook hier: https://www.genealogieonline.nl/franks-genealogische-gegevens/I3807.php

Zijn vader is weer een Pegge. Waar de naam Steggehuis in Geesteren precies vandaan komt is me nog een raadsel. Ik heb geen verband met de Stegginks in omgeving Ootmarsum ontdekt. Helaas zijn de DTB's van Geesteren van voor 1768 verloren gegaan. Eind 17e eeuw/begin 18e eeuw zijn wel wat gegevens van mensen uit Geesteren in de DTB's van Tubbergen te vinden.

Frank Steggink

Hallo Frank, in Geesteren lagen in 1832 in sectie K derde blad zowel een Stegink (K nr. 550) als een Lubbers (er staat geloof ik eigenlijk Lübbers) (K nr. 494). Het eerste in bezit van Jan Wiggers, het tweede van Hendrik Lubbers.

Huidig adres van Stegink zou nu Volmersweg 2 moeten zijn.

Andre Jansen

als ik de naam Lübbers zie, dan denk ik dat je de lijn via Lubbers in Barger Compascuum, Klazienaveen, Zwartemeer naar Duitsland zou kunnen nagaan. Misschien dat je https://fjmblom.home.xs4all.nl kunt proberen. van Broer Berens. 

​Ruud Lubbers zijn roots komen hier ook vandaan !  Vergeet niet dat de Duitse versie van familie namen, in de loop van de tijd vernederlands zijn. Bijv. Schneider, is Snijders geworden zo kan het ook met Lübbers gegaan zijn, om rekening mee te houden in je zoek functies.

GR Hans van Ommen

Hans van Ommen

Bedankt, voor de informatie.

 

J.P Duurlode

J.P DUURLODE


Hallo Hans, zoals niet alle Jansens van 1 Jan afstammen, zo stammen niet alle Lubber(t)s(en) van 1 Lubbert af.

Bovendien komt de naam Lubbershuis ook al in de 18e eeuw in Geesteren voor. De protestantse ondertrouwinschrijving van de bovengenoemde Hendrik en Euphemia (ouders van Hendrika Steggink) uit 1772 te Tubbergen luidt namelijk: "Den 5 April ingeschr. Hindrik J.M. en zoon van wijlen Jannes Lubbershuis met Venne J.D. van Hindrik Roelofs beyde uit Geestren. gecop. den 24 April".

In de volkstelling van 1748 komt onder de buurschap Geesteren ook al Jan in Lubbershuijs voor met zijn vrouw Ale, zijn schoonmoeder, zoon Hendric boven de 10 jaar en dan nog onder de 10 jaar: Jan, Egbert, Ale en Gerrit.

Andre JansenPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!