stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Gezocht Huwelijk Arend Hoekert en Jannetje Willems Kwakkel

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Arend Hoekert geb 21-04-1786 te Heerde overl 03-04-1844 te Oldebroek tr 1809 met Jannetje Willems Kwakkel geb 17-06-1787 te Doornspijk overl 15-11-1871 te Vierhouten. Gezocht huwelijksdatum en plaats 

Teunis hup

Op de website van het Gelders Archief vind ik de doop van zoon Berend Hoekert op 18-03-1810 in Oosterwolde. Mogelijk heeft het huwelijk ook in Oosterwolde plaatsgevonden. Helaas gaan de trouwregisters van Oosterwolde op ZoekAkten maar tot 1805.

Johanna C.

Ben Wegman

Gezien de leeftijd van het echtpaar in 1810 zullen ze vrij kort daarvoor getrouwd zijn. De kans is zeer groot dat Berend de oudste zoon was.

niepoort

Op internet vind ik dat dit echtpaar behalve Berend nog een hele rits kinderen had. Ik neem aan dat deze bekend zijn.

niepoort

Ik mis alleen een trouwdatum.

Teunis hup


Ook ik heb uiteraard geen antwoord op de vraag, gegeven het ontbreken van genoemde boeken. Overigens zal wel reeds opgemerkt zijn dat er bij de doopinschrijving in 1810 te Oosterwolde in de marge is aangetekend "Oldebr". De trouwboeken van Oldenbroek lijken wel compleet (inclusief die van het gerecht) maar daar zie ik ze inderdaad niet in staan, dus ik neem aan dat Johanna C gelijk heeft.

Overigens is er wel wat meer aanvullende informatie beschikbaar, ter inkleuring. Volgens deze advertentie woonde "Arend Hoeker" in 1828 in een dagwonerswoning op het "Westersche Erf" aan de "Boven Heide Grave", onderdeel van het landgoed Zwaluwenburg.

Peter SPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!