stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » 2 Huwelijken



Profiel afbeelding

Dat denk ik niet. Door de strakke vernoemingsregels was het niet ongewoon dat er meerdere kinderen dezelfde geboortenaam kregen (maar wel andere roepnamen) en gewoon volwassen werden. Ik ken een gezin met 3 volwassen Maritges in de 17e eeuw. Twee uit het eerste huwelijk van pa en nog 1 uit het tweede huwelijk want ook de overleden eerste vrouw heette Maritge en moest en zou netjes vernoemd worden........... Zo ging het in die tijd. Voor ons wat raar misschien, maar als een opa of oma niet vernoemd werd was dat niet best voor de familieverhoudingen (erfenis).

Annemarie57 - 15 sep 2017 - 10:14


Het overlijden van de oudste Cornelia wordt aangegeven door haar echtgenoot Jan Vonk. Bij haar overlijden op 5 april 1812 was Cornelia 35 jaar. Dat klopt precies met de doopdatum van 25 juni 1776. Verder worden haar ouders (Gijs Vergeer en Dirkje Streng) ook vermeld, evenals hun woonplaats (Linschoten). Beide ouders zijn in 1812 nog in leven. En dat klopt weer met de huwelijksbijlagen van de 2e Cornelia. Daarin is vermeld dat Gijsbert Vergeer op 8 februari 1815 in Linschoten is overleden. Bij het overlijden van de oudste Cornelia leefde hij dus nog, bij het huwelijk van de jongste was hij overleden.

Het hele plaatje lijkt te kloppen. Ik ben het met Annemarie eens dat er twee Cornelia's in het gezin van Gijsbert Vergeer en Dirkje Streng waren die allebei volwassen geworden zijn.

Johanna C. - 15 sep 2017 - 10:51







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu