stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Van Gelder - Hoogenboezem / Van Gelder - Schaeffer

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Jacobus Hendricus Van Gelder is geboren in Amsterdam op 7 januari 1920 en overleden te Overijse op 10 oktober 2000. Volgens het uittreksel uit het register van overlijden was hij getrouwd met Jacqueline Marie Michelle Schaeffer. Uit onderzoek in Nederland bleek dat hij op 10 augustus 1956 in Amsterdam met Jacqueline is getrouwd. Zijn eerste huwelijk is gesloten in Amsterdam op 24 december 1945. Hij trouwde toen met Lijntje Anna Maria Hoogenboezem, maar zij is overleden op 2 augustus 1947 tijdens of kort na de geboorte van hun eerste (doodgeboren) kind. Daarna is er weinig bekend over Jacobus. Het enige dat ik nog heb ontdekt is dat hij op verschillende adressen in Amsterdam heeft gewoond en op 7 september 1957 vanuit Amsterdam is verhuisd naar Brussel. Vermoedelijk is hij werkzaam geweest bij de Nederlandse Ambassade of bij de voorloper van de EU, maar bewijzen daarvoor ontbreken.

Weet iemand meer te vertellen over de Belgische periode van Jacobus? Waar heeft hij gewerkt en gewoond? Heeft hij nog kinderen? 

Zie ook mijn eerdere vragen over Jacobus Hendricus Van Gelder en Lijntje Anna Maria Hoogenboezem

Gerrit Bleumink

Misschien leeft Mw van Gelder - Schaeffer nog? Er staat iemand van die naam (met dezelfde voornaam) in een online Frans telefoonboek LINK. Wordt opletten met privacy van nog levende personen.

Ter aanvulling op de vraag hier nog een link naar een eerdere discussie waar de vraagsteller naar verwijst aangaande J.H.van Gelder, over wie indertijd veel is aangedragen op dit forum.

Peter S

Goeie vondst!

E.E.G. en Brussel en Straatsburg past precies.

Volgens 'Amsterdam' is ze van 1924

Frank Fransz

Ad Peter S.

Dank voor deze snelle reactie. Mogelijk een aanknopingspunt. Ik ga haar een briefje sturen.

Gerrit

Gerrit Bleumink

Ad Frank Fransz

Bedankt voor de aanvulling omtrent "Amsterdam". Ik heb daarover niets kunnen vinden, dus waarschijnlijk op de verkeerde plaats gezocht.

Gerrit

Gerrit Bleumink

Wat 1924 als geboortejaar van J.M.M.Schaeffer volgens 'Amsterdam' betreft, zie hier.

Peter S

Peter bedankt. Ik heb er blijkbaar overheen gekeken.

Gerrit Bleumink


Aan allen:

Speurtocht beëindigd. De gegevens van Jacobus Hendrikus van Gelder zijn nagenoeg compleet. Jacqueline Schaeffer is overleden op 18-5-2011.

Iedereen hartelijk dank voor de tips!

Gerrit BleuminkPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!