stamboomforum

Forum logoFora » Gezochte en onderzochte familienamen in Nederland » Emmigrant: Jacob Rose/Roos/etc. (51j) x Maggie ( 50j) en zoon Peter (21j) (usa census Patterson nj)

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Hallo,

Ik probeer nederlandse gegevens te vinden voor Jacob (1829?), Maggie (1830?), Peter. Ze namen de achternaam Rose aan. Ze zijn in 1870 geemigreerd (Maggie beviel in juni van John Rose). Peter is in nederland geboren, rond 1859.

Kan iemand mij helpen? Ik heb van alles geprobeerd, behalve het nemen van een premium account op wiewaswie.

Met vriendelijke groet,

JL

John-Luc Bakker

Ik neem aan dat je meer gegevens over deze mensen hebt, dit maakt het zoeken eenvoudiger.

Evert Smit

E.L.Smit

Volgens de cencus is peter in nl geboren, hij 21 in 1880. Dat lijkt me een goede filter. Peter/pieter/etc's vader heet jacob. 

Ik probeer een dna verband na te trekken: 2nd to 4th cousin.

De cousin heeft alleen de rose familie als nederlandse voorouders. De 4 generaties voor mij komen alleen uit groningen/het noorden. Dus ik vermoed dat jacob of maggie uit het noorden komen. Ik heb op "kind" p* en ro* rond 1859 op allegroningers gezocht (en vader jacob). 1 hit, maar moeder's naam lijkt niet correct en pieter trouwt in 1883 als boereknecht in nl (terwijl mijn peter rose in 1880 wever is in patterson, nj).

John-Luc Bakker

Om te zoeken met wiewaswie heb je geen premium account nodig. Tenzij er heel veel variabelen ingevoerd dienen te worden. Ik denk dat voor enig resultaat van deze zoekakte er toch iets meer relevante info noodzakelijk is. De exakte dus volledige naam van Jacob in onzeker (?), familienaam echtgenote onbekend, Geboortedata zijn circa. Kun je proberen hier iets additioneels toe te voegen? 

Als je in wiewaswie zoekt op huwelijksaktes van een Jacob(us) Roos vind je al heel veel treffers. Is er geen enkele indicatie van de plaats waar het gezin vandaan kwam?

mvg-Ben 

Ben Wegman

Maggie zou Vos als meisjesnaam gehad kunnen hebben. Dit is onzeker. Meer weten we niet ...

Ik heb net op Jacob(us) Roos als bruidegom gezocht. Helaas zag ik niets wat er qua data on de buurt komt. Wellicht kunnen Rozema, Roossien e.d. ook in aanmerking komen...

Er woonden een hoop nederlanders in de straat waar de familie Rose woonde: van Houten, van Hook/Hoek, Roughgarden, Molendyke, Kirk, Sweetman, Tanis en zelf een Hamilton. 

https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:33SQ-GYB4-V5Z?cc=1417683

John-Luc Bakker

Ik denk dat dit Jacob Rose in de census van 1900 is. Zie hier. Volgens de census is hij dan 70 jaar, weduwnaar en geboren in februari 1830 in Nederland. Jaar van emigratie is 1870.

Johanna C.

Dit is de familie in de census van 1870 met zoons Peter (10 jaar) en John (1 maand, geboren in New Jersey in april 1870). Zie hier

Johanna C.

Hier waarschijnlijk de geboorte van zoon John Rose. Niet in april, maar op 13 juni 1870 in Paterson, Passaic, New Jersey. Helaas geen "meisjesnaam" van moeder Margaret. Zie hier

Johanna C.

Bedankt, emmigratie jaar is ook goede informatie. 

John-Luc Bakker


via http://www.gahetna.nl/collectie/index/nt00254 heb ik nog geen geschikte Jacob of Pieter Roos gevonden ...

John-Luc Bakker
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!