stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Gezin Durkje Hoekstra en Hendrik de Vries

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Ik ben op zoek naar het gezin van Durkje Hoekstra, geboren in Wymbritseradeel en Hendrik de Vries geboren in Amsterdam. In tegenstelling tot de naam, behoren ze tot mijn moederlijke lijn. Ze woonden in Haarlem en het valt me op hoe moeilijk het is om gezinnen in Haarlem op te sporen. Ik heb hele hiaten in mijn stamboom zitten. Is er een makkelijke manier om in gezinskaarten van Haarlem te kijken? Zo niet, worden de fisches ooit online gezet?

Nienke Oudbier-Wiarda

Aanvulling: zij zijn kennelijk op 9.3.1911 in Amsterdam getrouwd (Reg. 5A, fol. 23).

G.Karssenberg

Overlijden op 9 juni 1916 te Haarlem

=

   

Vader

Hendrik de Vries

Moeder

Durkje Hoekstra

Overledene (vrouwelijk)

 

Bronvermelding

Noord-Hollands Archief, Haarlem, BS Overlijden
Velsen / Velsen, 15 juni 1916, aktenummer 133

Renee2

hier het huwelijk, met dank aan G.Karssenberg

Huwelijk op 9 maart 1911 te Amsterdam

=

   

Vader van de bruidegom

Anne de Vries

Moeder van de bruidegom

Maria Susanna Leendertsen

=

   

Bruidegom

Hendrik de Vries, geboren te Amsterdam, 27 jaar oud, bouwkundige van beroep

Bruid

Durkje Hoekstra, geboren te Wymbritseradeel, 31 jaar oud

=

   

Vader van de bruid

Klaas Hoekstra, groentehandelaar van beroep

Moeder van de bruid

Jeltje Boomsma

 

Bronvermelding

 

Noord-Hollands Archief, BS Huwelijk
Amsterdam, 9 maart 1911, aktenummer Reg.5A fol. 23

Renee2

niet wat je vraagt maar info

Geboorteregister 1879

 • Bron: BS Geboorte
 • Soort registratie: Geboorteakte
 • Aktedatum: 17-12-1879
  1. Dochter

   Durkje Hoekstra geboren op 16-12-1879

  1. Vader

   Klaas Hoekstra

  2. Moeder

   Jeltje Boomsma  

Renee2

Het echtpaar vertrekt 30-04-1913 van Amsterdam naar Velsen. Er zijn dan "nog" geen kinderen.

BR Amsterdam 1911

In juni 1916 wordt een dochter geboren dochter 1916

In december 1924 een zoon zoon 1924

mvg-Ben

Ben Wegman

http://nha.courant.nu/issue/IJC/1959-09-15/edition/null/page/10?query=d.%20de%20vries-hoekstra&sort=relevance

Overlijden Hendrik de Vries IJmuider Courant  dd15 september 1959

Noord Hollands Archief

 

Overleden onze lieve man en vader

Hendrik de Vries 

in leven Architect

Oud Consul A.N.W.B.

D. de Vries-Hoekstra

H.A. Vries (dit is een kind van het echtpaar)

 

Velsen 13 september 1959

Renee2


Was vandaag in het Haarlemse Archief ( mijn home archief ) en zodoende je vraag met de antwoorden meegenomen,  t..b.v. eventuele nog kleine aanvullingen. Heb namelijk ook een klein Hoekstra dossier i.v.m. een genealogische vriendin alhier met die naam en was zodoende op jouw vraag via de nieuwsbrief terecht gekomen. Trouwens kom reeds 33 jaar regelmatig in mijn home archief. De vader van de Hoekstra is van Joure en gehuwd 1913 met Laagland. Heb naar verbanden gezocht in jouw richting maar zit een geheel andere hoek en ja Hoekstra is een veel voorkomende naam in het Friesche. Heb in het bev. reg. 1900 -1924 van Haarlem het echtpaar de Vries -Hoekstra niet gevonden en ook niet de G.K. van 1924 - 1937. Wel in het bev. Reg van VELSEN 1904 - 1938 met de komst uit Amsterdam per 13-04-1913 adres Wijkerstraatweg116 tot 1938 is geen afschrijving vermeld uit Velsen. Er staan slechts 2 kinderen vermeld welke bekend zijn de één in 1916 overleden en de ander van 1924 geboren. De beiden zijn geboren te Haarlem en had dus zowel te Haarlem en Velsen meer verwacht, maar daar is niets van bijgeschreven. Naar alle waarschijnlijkheid had Velsen geen ziekenhuizen voor de oorlog en was aangewezen op Beverwijk en Haarlem. Er worden 2 beroepen vermeld van het gezinshoofd en religie gegevens. Verder het is bekend dat Haarlem en Noord-Holland digitaal niet voorop lopen in de vaart der volkeren wat betreft het genealogische verleden. Maar zowel Noord- als Zuid-Holland hebben te maken met de meeste inwoners, ook de hulp van vrijwilligers spelen een rol en de begroting. Inmiddels is het bevolkingsregister van Haarlem 1900 - 1924 digitaal gemaakt en is in het archief in te zien, nu tegelijk met de verfilming van de mormonen en ook ooit verwerkt op microfiches. Waarom Fam. Search deze films niet digitaal zijn in te zien is mij onbekend. De ene gemeente wel en de andere niet, ook het criterium is mij niet bekend. De persoonskaarten bij het Centraal Bureau voor Genealogie kunnen je misschien verder helpen. Ja Amsterdam loopt ver voorop in deze met hun Archiefkaarten 1939 - 1992 en is volgens mij de enige gemeente waar dit te raadplegen is zowel in hun studiezaal en digitaal op het WEB waarom de overigen daar niet in voortgaan en criterium in is ook een onbekende voor mij. Trouwens hoor al in lange tijd dat de gezinskaarten van Haarlem verre van compleet zijn, dat van jonge gezinnen deze zijn vernietigd i.v.m. de razzia's van de Duitsers. Dus een vlotte gezinsconstructie uit die periode is voor vele niet van toepassing ook bij een bezoek aan het archief. In gesprek vanmiddag met de betreffende in de studiezaal kreeg ik tevens te horen dat momenteel in de digitalisering qua begroting de voorkeur is gegeven voor de DTB alhier. Zie Wie Was Wie de vele dopen alhier in de Nederduitse. Geref. Kerk in de oude Baaf ( Bavo ) zijn op deze site te vinden nou maar hopen dat de RK staties zullen volgen..

De vr. groet Gé

Gé du MainePlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!