stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Nadere gegevens drie kinderen van Samuel Meijer (Troost) Cohen en Judic Gobes (Judith Gobets) [opgel

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Samuel Meijer Cohen, geb. te Silezie rond 1757, trouwt met Judith Gobes uit Maarssen in 1786. Samuel Meijer Cohen is genaturaliseerd op 10 december 1811 te Amsterdam. Hij voegde toen de naam Troost toe. Er moet dus gezocht worden op Cohen of Troost of beide. Het echtpaar kreeg 7 kinderen waarvan ik van vier kinderen intussen alles heb. Zij noemden zich of Troost, of Cohen of Troost-Cohen. In de naamsaannemingsakte van 1811 worden de zeven kinderen genoemd. Het gaat mij om drie kinderen waarvan ik verder niets heb kunnen vinden dan deze gegevens uit de naamsaannemingsakte. 1. Eliazer Samuel, 21 jaar; Saartje Samuel, 10 jaar; Claartje Samuel, 9 jaar. Alle drie wonen zij in 1811 ten huize van Samuel Meijer Cohen in de Joden kerkstraat nr. 92 te Amsterdam. Van deze drie kinderen ontbreekt ieder verder spoor. Ik heb de bevolkingsregisters, burgerlijke Stand, huwelijken etc., diverse joodse sites (dutch jewry, max van dam), aktes van broer en zusters, doorzocht. Wie weet raad?

t schoten24

Hallo t, op dit moment alleen het trouwen van Samuel en Judith (Judik/Judic) Salomon Gobits op 03-08-1786 te Maarssen (Utr.) gevonden. En het huwelijk van ene: Rachel Samuel Troost, ged./geb. in de maand Juni 1794 te Amsterdam, zij huwde op 24-12-1823 te Amsterdam met Salomo (Salomon) Hijmans, geb. de ene keer op 02-01-1800 en de andere keer op 02-01-1801 te Amsterdam. Van 1801 komt meer voor, dus mijn voorkeur gaat voor 1801. Verder de geb./dopen van: Eliazer, Saartje en Claartje nog niet kunnen traceren, zijn zij geb./ged. in Maarssen of in Amsterdam.?

DHv. E.

Zie de huwelijksbijlagen (Amsterdam - 24.12.1823 - Hijmans x Troost).
​Het is uiteraard een Joods huwelijk. Images 468 t/m 484. De bruid woont in de Schapensteeg.

G.Karssenberg

Hartelijk dank voor de moeite. Het gaat me echter niet om Rachel en de andere zusters en broer, maar om Eliazer, Saartje en Claartje. Van de andere kinderen weet ik alles en in hun gegevens wordt niet gerept over Eliazer, Saartje en Claartje. Ook niet in de overlijdensaktes van de ouders. In de naamsaannemingsakte staat dat in 1811 alle 7 kinderen nog thuis wonen. Gezien de burgerlijke stand (vanaf 1811) mag je toch iets verwachten te vinden van deze drie kinderen. De 3 kinderen zijn vrijwel zeker te Amsterdam geboren. Eliazer rond 1787-1790, Saartje rond 1801 en Claartje rond 1802.

t schoten24

Hallo t schoten24, u heeft het over 7 kinderen, waarvan u drie kinderen niet kan vinden. Nu, G. Karssenberg en Ik hebben, tot nog toe, alleen maar: Rachel Samuel Troost en Salomon Hijmans (huwelijk van 1823) kunnen traceren. Dus samengevat, van de zeven heeft u er 3 niet kunnen traceren, maar wie, volgens u, zijn die overige 4 dan ????. Als u als nog deze wil vermelden, dan hebben we misschien iets meer houvast, wie die anderen precies zijn, en met welke voornamen, geb./ged. data en c.q. familienaam ze zijn ingeschreven en waar ??. We wachten maar af op uw reactie !!!

p.s. de Jodenkerkstraat is een vooroorlogse bijnaam voor de Nieuwe Kerkstraat.

DHv. E.

Dank voor de reactie. Ik denk dat die informatie niets toevoegt, maar hier heeft u de info:

Marianne Samuel Troost (Cohen), geboren rond 1795 te Amsterdam, trouwde op 27 mei 1819 te Amsterdam met Salomon Zalman Levie Leib Azijnman/Essikman. Marianne overleed op 15 juli 1838 te Amsterdam. Salomon overleed op 18 juli 1850 te Amsterdam. Marianne Samuel Troost en Salomon hadden geen kinderen.Salomon hertrouwde later.

Meijer Samuel Cohen , geboren op 14 maart 1795 in Amsterdam. Hij overleed op 09 september 1868 te Enkhuizen. Hij trouwde op 2 juni 1822 te Hoorn met Klaartje Wolf La Balance. Zij overleed op 4 februari 1860 te Hoorn. Meijer bleef zich Cohen noemen. Het echtpaar kreeg te Hoorn 10 kinderen.

Beletje Samuel Troost (Cohen), geboren in 1804 te Amsterdam. ( blijkens de huwelijksbijlagen). Trouwde op 16 september 1835 te Amsterdam met Wolf Machiel Cohen Polak. Hij overleed op 22 maart 1879 te Amsterdam. Beletje overleed  op 19 november 1860 in Amsterdam. Beletje noemde zich Troost. Wolf hertrouwde later.

t schoten24

Hallo t schoten, heb je aanvullende informatie doorgespit, maar de informatie over Marianne, Meijer en Beletje is elke keer bij de archieven dermate verschillend, dat het onderzoek zeer veel tijd vraagt. En hiermee bedoel ik, dat de ene keer was de familienaam: Cohen  dan weer troost, dan de voornamen veranderen soms, dan staat op de plaats van de voornaam het patroniem, ga zo maar door. Of te wel te veel andere noteringen en soms nergens iets te vinden. Ik snap niet hoe het zo, in de archieven door elkander is gekomen. Daar zal zeker wel een oorzaak voor zijn !. Daarom stop ik er mee. Veel succes

DHv. E.


Dank voor alle moeite. Ik zoek al twee jaar naar deze drie kinderen vandaar dat ik uiteindelijk besloot om hulp te vragen op dit forum.

t schoten24Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!