stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Petrus Schormans 1905 (Woensdrecht) - 1945 (Vught) herbegraven 1968 Ysselsteyn (Limburg)

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.


Profiel afbeelding

Petrus Schormans wordt op 28-03-1905 te Woensdrecht geboren als zoon van Theodorus Willem Jan Schormans (1864-1917) en Josephina Dijmphna Goossens (1865-1906)

Hij overlijd op 20-06-1945 te Vught

Hij huwt op 10-05-1929 te Terheijden met Antonia van Beers, zij wordt geboren op 27-10-1907 te Zevenbergen, dochter van Dingeman van Beers en Catharina van Hoof

Petrus ligt begraven op het Deutscher Soldatenfriedhof Ysselsteyn hij is daar herbegraven op 16-07-1968, hij was eerder begraven op de begraafplaats van gevangenenkamp Vught

Ben op zoek naar de begraafdatum in Vught, is deze nog ergens te achterhalen.

Peter Buijk

Je kunt eens contact opnemen met Nationaal Monument Kamp Vught. http://www.nmkampvught.nl/ Wellicht bestaan er nog interneringskamparchieven, alhoewel in de overlijdensakte geen specifieke verblijfplaats aangeeft. 

Tot morgen niet bereikbaar i.v.m. technische storing. Ik vermoed dat ook in Ysselsteyn nog informatie beschikbaar zal zijn i.v.m de opgraving in 1968.

Je zou je vraag ook kunnen stellen bij BHIC. http://www.bhic.nl/onderzoeken/hulp-bij-onderzoek/kamp-vught Ik neem aan dat de gevraagde persoon geinterneerd was in Vught.

mvg-Ben

Ben Wegman

Kijk eens op de site van de Nederlandse Oorlogsgraven Stichting en bel ze eventueel. https://oorlogsgravenstichting.nl/zoeken

Ben Koevoets

Ben Koevoets

@ Ben Koevoets,

Volgens mij komt hij niet voor bij de oorlogsgravenstichting. Zijn overlijden is n.m. na de oorlog, mogelijk ten tijde van zijn internering.

mvg-Ben

Ben Wegman


Hallo Peter, de afdeling Vught van het Roode kruis heeft een boekje uit laten geven over Vught het kamp en de mensen, geschreven door Gerth van Zanten. Zij hebben ook het kamp na vertrek van de Duitse troepen overgenomen. Mogelijk dat je via de lokale afdeling nog gegevens kunt terugvinden. 

Succes, Gr John 

JohnPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!