stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » gezocht voorouders van Adriaantje Hindriks ca 1774 - 02-11-1808 Nieuw-Scheemda

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Goeden avond, 

ik ben op zoek naar de voorouders van Adriaantje (Jaantje) Hindriks. Adriaantje is getrouwd op 22 oktober 1797 met Harm Cornelis Stek. Jaantje is begraven op 2 november 1808 te Nieuw-Scheemda.

Van Harm en Jaantje zijn mij 5 kinderen bekend t.w.

Hindrik, At(t)je, Cornelis, Massana en Geessien.

Wie kan mij verder helpen

Gerard Docter

Gerard Docter

Image 21: Harm Cornelius komt van "Ter Munten" bij hun huwelijk op 22.10.1797 in Nieuw Scheemda met Jaantje Hindriks.

"Na vertoning van attestatie van Nieuwolda".

G.Karssenberg

De naam Massanna zou van de moeder van Adriaantje kunnen zijn

niepoort

Gedoopt Termunten (nederd. geref.) 28 maart 1773 wordt Harm, zn.van Cornelis Harms Stek en Attje Geerts. Naar vernoemingsgebruik zouden de namen Hindrik, Massana, en Geessien dan wel eens van moeders kant kunnen zijn aangedragen.

Op allegroningers wordt slechts twee maal een dochter Massana gedoopt en dat trekt mijn aandacht. Naast het door u genoemde gezin betreft dat een kind van Jacob IJpes en Janna Hendriks. Het kind is gedoopt in 1802 te Nieuwolda. Het gezin trekt kort daarna naar Nieuw-Scheemda. Kortom, er zijn wel wat overeenkomsten.

Janna Hendriks was volgens deze site een dochter van Hindrik Jansz en Adriana Machiels, gedoopt Nieuw-Scheemda (nederd. geref.) 12.7.1778. En laat zij nu net een oudere zuster hebben genaamd Adriana, ged. Scheemda (nederd. geref.) 19.3.1775.

Het zou dus zo maar kunnen zijn dat Hindrik Jansz en Adriana Machiels de ouders zijn van Jaantje (Adriana) Hindriks.

JP Ouweltjes

Hier informatie over moeder Adriana (ook genoemd Massana) Machiels, ged. Tholen (nederd. geref.) 26.4.1744 als dochter van Machiel Segers en Adriana van der Merk, alsmede haar huwelijk te Bergen op Zoom met Hindrik Jans: link

JP Ouweltjes

Gedoopt in Scheemda op 10.8.1771: Jan, zoon van Hindrik Jans en Adriana Segers.

G.Karssenberg

Het door JP Ouweltjes gevonden echtpaar lijkt me zeer goed mogelijk als ouders van Adriana. Eigenlijk klopt daarbij alles. Werden er bij de dopen van Adriana's kinderen geen doopgetuigen vermeld die de juistheid van het veronderstelde ouderpaar kunnen staven?

niepoort

@Niepoort: helaas zijn er geen doopgetuigen bekend. We moeten het zonder doen. Maar ik denk dat we ervan kunnen uitgaan dat het klopt, gezien de bijzondere naam Massana.

JP Ouweltjes


gm,

 

allen hartelijk dank voor de bijzondere bijdragen. Het heeft enorm geholpen.

 

Mvg

Gerard Docter

Gerard DocterPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!