stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Maria Wilhelmina Johanna Rees overleden 1822

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.


Profiel afbeelding

Zij is overleden op 1-8-1822 te Meerkerk. Blijkens de overlijdensakte was zij een dochter van Fredrik Rees en Maria Donderberg, en was zij geboren te Wesde, circa 1754. Maar nog van het plaatsje Wesde, nog van haar ouders heb ik enig spoor kunnen vinden.

Een vraag hiertoe die ik enige jaren geleden stelde in Ons Voorgeslacht, leverde slechts een reactie op van dhr Van Dijk, die ook geen uitsluitsel kan geven.

Verdere gegevens zijn mij bekend; het gaat mij om gegevens van haar ouders en de plaats Wesde, kennelijk binnen het Koninkrijk Nederland.

Wie kan mij helpen ?

Teun Verschoor

Dit is toch wel van belang: op 13.11.1791 werd in Meerkerk Christina gedoopt, dochter van Willem van Mourik en Johanna Wilhelmina Rees, "egtelieden". Getuige: Martijntje Prinse, hvr. van Gijsbert van Mourik. Image 181.

G.Karssenberg

En ook: de doop van Jan op 27.9.1789 in Meerkerk - met als getuige: Aagje Herlaar, weduwe van Jan van Mourik voor wien stondt Anna van Mourik, J.D. Image 178.

G.Karssenberg

Op 3.9.1786 werd Janna gedoopt, dochter van Willem van Mourik en Maria Wilhelmina Rees - get.: Aagje Herlaar, weduwe van Jan van Mourik; voor wien stondt: Adriaantje Rietveldt, weduwe van Adriaan Herlaar. Image 174.

G.Karssenberg

Op 25 juli 1784 gedoopt een dochter Maria, waarbij getuige is Christina Rees, huisvrouw van Adolf Meijer.[link]

JP Ouweltjes

En op 25.7.1784 werd Maria gedoopt (image 171) - getuige: Christina Rees, hvr. van Adolf Meijer; voor wien stondt: Adriaantje Rietvelt, weduwe van Adriaan Herlaar.

G.Karssenberg

Dank je voor je aandacht en moeite. Maar kinderen en afkomst van de vader zijn mij allemaal bekend. Het gaat echt om de plaatsnaam Wesde en gegevens van de ouder van Maria.

Overigens, in 1781 maakt zij met haar man een testament, en wordt dan  Maria Wilhelmina  Henrica Christina Rees genoemd. Zij blijkt dan een neef Johannes Rees te hebben, die zij tot eventuele voogd benoemt.

Teun Verschoor

Misschien voor u bekend maar niet voor de mensen die aan het werk gaan voor u. Goed om te weten!

JP Ouweltjes

Waar is dat testament opgesteld?

JP Ouweltjes

Het huwelijk van Maria en Willem te Charlois. Zoals ik al vermoedde komt ze uit Duitsland [link]

JP Ouweltjes

In het graafschap Tecklenburg komt de naam Donderberg voor in de plaats Recke [link]

Zie ook Donnerberg [link]

JP Ouweltjes

Sorry, ik probeer juist te voorkomen dat mensen overbodig zoekwerk voor mij verrichten. Ik meende dat in mijn vraagstelling de zinsnede "Verdere gegevens zijn mij bekend; het gaat mij om gegevens van haar ouders en de plaats Wesde", dit voldoende aangaf.

Niettemin ben ik erg blij met de link naar Charlois die U aangaf, want het ontging mij dat ik geen huwelijksdatum had. Zoekwerk in Duitsland is mij nagenoeg onbekend, dus het zal niet meevallen verder te speuren. Uiteraard ga ik dit wel proberen.

De testamentaire akte is in Gorinchem opgemaakt.

Dank voor Uw bijdrage.

Teun Verschoor

Geen probleem verder.

De vraag blijft: waar ligt Wesde? Dat moet in de graafschap Tecklenburg zijn.

JP Ouweltjes

En is ook bekend waar Adolf Meijer en Christina Rees getrouwd zijn?  - dat zijn de getuigen op 25.7.1784.

G.Karssenberg


Tecklenburg, Cappeln en dan kerspel Wersen ?

GerryPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!