stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Dispensatie voor het huwelijk van Cornelis van der Klijn en Maria Biesenaar

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Ik heb moeite om de ouders van Cornelis van der Klijn en Maria Biesenaar te vinden. Zij trouwden op 06-01-1739 in Moordrecht met RK over hun consanguiniteit en een bedeling (https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:3QS7-L9QJ-1DXD?cc=2037907). Op basis van deze notatie neem ik aan dat Maria de neice is van Cornelis, maar de bedeling zou waarschijnlijk een stamboom bevatten om te helpen.

Chris

Chris,

consanguiniteit en een bedeling

Een kleine correctie. Er staat in 3 o gradii sanguinei uim dipensatione. Toestemming wegens derde graads bloedverwantschap. Dit kan slaan op een neef/achternicht.

Ik lees hier geen bedeling in .

Jan Achterberg

Hier bij alle kinderen. De doopgetuigen zullen uitsluitsel moeten geven. Mo 33 is het rk doopboek van Moordrecht

Jan Achterberg

Doop getuige bij Wilhelmus is Geertje Guijthove. Bij Cornelia is het Geertje Puijthove. Bij Petrus Geertje P Uijthove. Bij Wilhelmus Geertje G Uijthove. Bij Joannes is het Jan van de Klijn.Bij Maria is het Geertje G Vijfhove. Bij Adrianus is het Geerije G Vijfhove Beijersluis. Bij Anna Geerije P Vijfhove Beijersluijs. Bij Anna is het Anna van de Klijn.

Wie was Geertje P Vijfhove?

Jan Achterberg

Geertie Pieterse Vijfhooven was de echtgenote van Joannes Cornelisse van de Kleijn.

Dit stel doopt rk in Moordrecht de volgende kinderen: Anna ,Cornelia, Adrianus, Joannes ,Wilhemus, Anna.

Geen Cornelis dus, in het doopboek staat Cornelia en niet Cornelis

Jan Achterberg

In Gouda, bij de Jezuïten in de Keizerststraat laten Cornelis van der Klijn x Marijtie Biesenaar nog twee kinderen dopen

Neeltie, 27 jul 1753 en Geertie, 6 aug 1757

Jan Achterberg

Ene Emerici/Ernout Cornelise van der Klein en  Emmegie Pieters Vijfhoven dopen vier kinderen in de Brasemstatie Gouda rk tussen 1722 en 1728 en nog eentje in de Minderbroederskerk in 1737.

Nu is het probleem, dat de doopboeken van de Minderbroeders voor 1733 verloren zijn gegaan.

In Gouda geen huwelijk tussen Klein en Bieselaar. Nog NH, noch gerecht.

Een lang schot misschien. RK Gouderak kerkten aan de "overkant" van de IJssel in Moordrecht. Misschien dat daar een huwelijk te vinden is. Onder de doopgetuigen bij Klein/Bieselaar zijn geen Bieselaars vermeld. Twee opties, familie onenigheid of de familie woonde gewoon te ver weg in Gouda.Ik vond 46 RK dopen van Bieselaar in Gouda, maar niet jouw Maria

Jan Achterberg

Chris

Zij doop 5 kinderen in Randenburg (Reeuwijk):

1708-12-21 - Gijsbertus - get. Cornelia Gijse Vijfhooven & Huijbert Gijse Vijfhooven
1711-07-30 - Hugo - get. Marij Maertens Cos & Jan Huige Biesenaer
1714-05-03 - Maria - get. Susanna Huijbers
1717-05-01 - Cornelia - get. Cornelia Hijse
1719-05-12 - Adrianus - get. Ariaentje Gijse Vijfhoven

Chris

Ik heb het volgende onderzocht: https://gw.geneanet.org/clexmond_w?lang=en&pz=christopher+daniel&nz=lexmond&ocz=0&m=A&p=maria&n=van+der+klijn&siblings=on&notes=on&t=T&v=6&image=on&marriage=on&full=on

Ik ben argwanend dat Annigje Maartensdr in feite een dochter is van Maerten Cos, waardoor Cornelis van der Klijn en Maria Biesenaar elkaars neven zouden worden. Maar ik heb dit nog niet kunnen bewijzen.

Chris

Chris,

Randenburg is de andere rk hoek rond Gouda. Ik vermoed dat de bloedverwantschap via de Vijfhoven zijde loopt. Cornelis Jansz Klijn is een kleinzoon van Pieter Ariensz Vijfhoven en Maria Biesenaar een kleindr van Gijsbert [Ariens?] Vijfhoven. Dit houdt in dat het echtpaar Klein/Vijfhoven mogelijk een gemeenschappelijke overgrootvader hebben.

In hoeverre Annigje Maertensz dochter en Marij Maertensz dr zussen zijn is moeilijker te bewijzen. Maar qua bloedverwantschap liggen zij op dezelfde graad.

Matrina op de doopinschrijving betekent meter of peettante. Nu nog de doop van Cornelis Jansz Klein en zijn huwelijk.

Jan Achterberg


Ik kwam nog een doop [26 jan 1681] tegen van Barbara ,dr van Mees Claassen Biesenaar en Cornelia Maertensz Cos. In die kleinere gemeeenschappen was iedereen wel ergens familie van elkaar.

In mijn stanboom heb ik Adriaen Adriaensz Stolwijck x Neeltje Pancken Biesnaer staan [ca 1680]

Wilhelmus , zoon van Huijgh Pancken Biesenaer en Marij Maertensz Cos is op 30 apr 1685 gedoopt in Reeuwijk. Het gezin woonde in Reijerscoop

http://www.gahetna.nl/collectie/archief/inventaris/gahetnascan/eadid/3.04.16.118/scans-pagina/13/inventarisnr/8.I/foto/NL-HaNA_3.04.16.118_8.I_0001/fotouuid/217432a7-9027-4697-abac-fdf5aee77f4d/scan-index/66 scan 13 rechts

Jan AchterbergPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!