stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Gezocht: kinderen van Johanna Adriana Mantel en Franciscus Casparus Wiegman



Profiel afbeelding

Onlangs werd mij de oproep van de geadopteerde Nel Wiegman voorgelegd, omdat ik de stamboom onderhoud van de familie Mantel. Graag wil ik deze oproep onder de aandacht van de forumleden brengen.

https://www2.nhnieuws.nl/nieuws/214005/geadopteerde-nel-64-doet-laatste-poging-in-zoektocht-naar-biologische-zussen

Alle tips en adviezen zijn welkom.

Martien Mantel.

Martien Mantel - 4 nov 2017 - 13:17

Ben Wegman - 4 nov 2017 - 14:01

Een goede mogelijkheid is het inschakelen van het bureau van Els Leijs (FIOM).http://www.elsleijs.nl/

https://fiom.nl/afstammingsvragen/zoeken-familie

Dit is echter niet geheel gratis. Maar met grote kans op succes.

I.v.m privacy evt reactie m.b.t. de gegevens van de zussen gaarne direct naar de vraagsteller/vraagstelster.

mvg-Ben

Ben Wegman - 4 nov 2017 - 14:34

Geen antwoord op de vraag, enkel ter aanvulling op de gegevens vermeld via de link in de vraag, de overlijdensakte van vader Franciscus Casparus Wiegman is op wiewaswie te vinden. Daaruit blijkt hij te zijn overleden op 7 maart 1953 te Zaandam, hij was 62 jaar, zonder beroep, wonende te Zaandam, en zoon van Johannes Wiegman en Aagje Melk. De aangever van het overlijden was een aanspreker.

Peter S - 4 nov 2017 - 21:07

Ik neem aan dat de persoonskaart/-lijst is aangevraagd bij het CBG voor de vader en die van de moeder van dit gezin en dat dit de vraag niet heeft beantwoord.

Misschien is er nog wat informatie te halen uit oude kranten, i.h.b. in het Gemeentearchief Zaanstad. De krantenviewer daar geeft wat treffers, maar de kranten zelf zijn i.v.m. auteursrechten alleen in het archief zelf in te zien. Het betreft steeds De Typhoon. Al met al niet meer dan een klein kansje dat een voornaam van een kind genoemd wordt in een aankondiging van een geboorte.

"F. C. Wiegman" : De Typhoon 24.12.1948, 9.12.1948
"J. A. Mantel": De Typhoon 24.12.1948, 13.3.1953 (2x)

Zijn er rouwadvertenties gevonden van Johanna Adriana Mantel en haar tweede echtgenoot, Cornelis Blok? Het gaat dan om de ondertekenaars.

Peter S - 4 nov 2017 - 22:23

Mocht iemand hier nog wat mee kunnen, Johanna Adriana Mantel komt voor in de archieven te Amsterdam, zie een vroege gezinskaart hier.

Peter S - 4 nov 2017 - 23:06

@Ben Wegman: dank voor het direct aanklikbaar maken van het artikel en de tip van het FIOM

@Peter S: Ik weet niet of er gegevens zijn opgevraagd bij het CBG. Zelf ben ik geen Vriend van het CBG, dus voor mij zijn er kosten aan verbonden. Die krantenartikelen uit De Typhoon geven misschien een aanknopingspunt, maar Zaanstad is voor mij te ver weg of 'even' te gaan kijken. Van Johanna Adriana en haar tweede echtgenoot Cornelis Blok heb ik geen rouwadvertenties kunnen vinden. Ik weet alleen dat ze 1956 in Alkmaar zijn getrouwd.

Martien Mantel - 5 nov 2017 - 09:47

Nog kleine aanvullingen, beslist geen antwoord op de vraag, slechts de adressen van de ouders, uit de online adresboeken van Zaandam en Alkmaar. Ik heb niet alle mogelijkheden daar onderzocht, en ben er vooralsnog niet in geslaagd de woonplaats van het echtpaar Blok - Mantel te vinden. Is het helemaal onbekend waar ze naar toe zijn gegaan vanaf 1956?

1954 Alkmaar: Wiegman Wed. F. C., Voormeer 18, z.-b. (i.e. zonder beroep; zelfde adres voor Mevr. F. C. Wiegman in 1951)

1951 Zaandam: Wiegman F. C., Rustenburg 83, houtwerker

Peter S - 5 nov 2017 - 22:21


@Peter S: Dat adres Rustenburg 83 te Zaandam was ook het adres op de gezinskaart van Johanna Adriana in het Stadsarchief Amsterdam, wat zij (2 maal) opgeeft als nieuw adres. Op dit adres was trouwens café/koffiehuis 'Marktzicht' gevestigd. Het adres komt overigens in meerdere stambomen voor, zoals in die van Roelf de Haan (1879-1950). Misschien was het wel meer dan een café/koffiehuis.

Een adres/woonplaats van het echtpaar Blok-Mantel is mij niet bekend.

Martien Mantel - 6 nov 2017 - 11:07







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu