stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » voorouders van Dirk Cornelisz. Vis (1680 Zevenhuizen)

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Dag allemaal,

Ik ben even (nou ja even) bezig geweest met de kinderen van Cornelis en Hilletje. In beide stamreeksen zijn er 9 kinderen, (1) Judith, (2) Arijs, (3) Hendrick en (4 of 9) Dirck en v.a. 1671 Barber enz.. Bij de eerste 4 geen geb. datum, bij de laatste 5 wel. Wel bij allemaal geboren in Zevenhuizen, wordt aangegeven. Ik ga kijken wat ik kan vinden in Gahetna.

Dankzij jullie raak ik al helemaal los op Hogenda en Gahetna.

Groet, Ineke

Ineke Riem Vis

Heel goed dat je het allemaal controleert Ineke. Succes verder met het onderzoek.

JP Ouweltjes

Dankjewel JP, Gaat Lukken!

Ineke Riem Vis


Ik ben zelf ook een afstammeling van de Visjes.

Er zijn in totaal 13 kinderen, plus 2 kinderen die ik nog niet heb thuis kunnen brengen.

Deze zijn al genoemd:

Judith

Arie

Dirk

Hendrik

Adrianus

Barber

Maritje

Marij

Jacobus

In Zevenhuizen komt er nog een Leendert Corn Vis die in dec 1709 een zoon Cornelis krijgt.

Dan heb ik nog een Gerrit Cornelisz Vis in Nieuwerkerk die daar, voor zover ik nu heb kunnen vinden, maar ben nog niet helemaal klaar) 3 kinderen heeft gekregen met Pietertje Maartensdr Bloed, en broer Arie is daar getuige geweest bij twee van de kinderen.

Ook is Arie getuige geweest bij de geboorte van Leendert, een zoon van Aafje Cornelis Vis in Nieuwerkerk, op 3 mei 1681.

En als laatste hebben we Pieter Vis, die in 1671 een kind heeft gekregen, en waar zowel Gerrit als Aafje getuigen waren. Die laatste brengt het probleem met zich mee dat Cornelis pas in '59 getrouwd is, met zijn eerste huwelijk. Hoe deze Pieter daar dan in te passen is.... is weer een raadsel.

Ik heb in Nieuwerkerk NOG twee zonen van een Cornelis Vis: een Huibert en een Frans. Van Huibert heb ik 1 kind gevonden (waar Frans getuige bij is), maar geen van beiden zijn bij een van de anderen vernoemd, en ik heb (nog) geen andere kinderen van hen gevonden. Dirk vertrekt blijkbaar naar Leiden, en daar komt ook weer een Frans Vis voor....

Wat een viswinkel!!

Edit:

En nu kom ik, als getuige bij de doop van een ander echtpaar een Cornelis Vis tegen: een Cornelis MAARTENSE Vis (links onder).

https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:3QSQ-G9QJ-YQ6P?i=65&cc=2037907

Als derde getuige is de vrouw van Pieter Cornelisse Vis. We kunnen daar dan wel uit conluderen dat deze Pieter niet de zoon is van Cornelis Pieterse Vis. Wat dat dan overlaat van het gezin van Cornelis Pieterse Vis is dan weer een heel uitzoekwerk!

Laura DijksmanPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!