stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Beginnersvraag, hoe doen anderen het met nog levende personen?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Als 'pasgeboren' genealoog ben ik erg benieuwd wat anderen doen met nog levende personen. Ik weet dat ik deze gegevens niet (zonder toestemming) mag gaan publiceren, maar ik ben zeker van plan om voor mezelf iedere lijn zo ver mogelijk naar het heden te volgen. Echter, via een overlijdensbericht kun je wel de voornaam of voorletters en familienaam van de partner vinden (op zeer recente advertenties worden zelfs de familienamen vaak niet genoemd), maar geen geboortedatum, geboorteplaats, officiële namen en de naam van de moeder. Volgens mij zit je dan vast. Laten jullie dat dan verder zitten, of zijn er toch manieren om verder te zoeken?

J.A. van der Ent

Je zou moeten beginnen om het aan die levende personen te vragen. Voor de recent overledenen ben ik bij mijn oude tante Anna te rade gegaan. Met andere woorden: vraag het aan je familie. En misschien liggen er hier en daar in een laatje nog trouwboekjes enz.

sprangers

Hoi J.A., kijk eens op mijn site www.yory.nl daar vind je allemaal beginnersartikelen.
Groetjes, Yolanda

Yolanda Lippens

Dat lijkt me een informatieve site zeg,bedankt!

J.A. van der Ent


Bedankt voor de tip.

J.A. van der EntPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!