stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Sara Lindeman ca 1725: * Deventer? / * Zwolle?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Vraag ook geplaatst in de yahoo-groep 'Overijssel', maar hier heb ik bijna altijd succes...............

Probleem:

Sara Lindeman gaat in ondertrouw te Deventer op 4/10-1749 en huwt te Deventer 18/10-1749 met Jacobus Bastiaans.  Sara overlijdt te Deventer op 17/12-1750 een veertien dagen na de geboorte van haar zoontje Stephanus Gerhard.

Jacobus is geboren op 26/7-1712 en gedoopt op 31/7-1712 te St. Anna ter Muiden, waar zijn vader Stephanus Bastiaan predikant was. Vader Stephanus is geboren te Deventer op 29/7-1673. Dat laatste verklaart ten minste de plaats Deventer.

In het register Deventer (via internet) lees ik bij ondertrouw: ‘op attestatie van de franse kerk R van Zwolle , Etienne Lespinasse en Anna Ravene’ en ‘attestatie gegeven op Zwolle 19 October 1749’

Misschien is Sara te Zwolle geboren/gedoopt? Maar ik kan niets vinden in Zwolle en het Waalse register (in transcriptie) is niet volledig: er missen jaren. Ik kan haar ook niet vinden in Deventer, waar toch een (bekende) familie Lindeman woont.

Vraag:

Wie is Sara Lindeman tegengekomen of eventueel de familie Lindeman te Zwolle? Of wie heeft haar te Deventer wel kunnen vinden?

Alle aanwijzingen zijn zeer welkom en met groet !

Robert van der Hall

Robert van der Hall

Volgens mij heeft Sara niets met de Franse kerk te Zwolle te maken, dat heeft betrekking op het huwelijk van het stel erboven.

Het zou dus goed mogelijk kunnen zijn dat Sara in een van de andere registers te Zwolle genoemd wordt.

JP Ouweltjes

In Zwolle lijkt inderdaad weinig te vinden maar in Deventer, waar ik gezocht heb vanaf het jaar 1718 in de hervormde doopregisters kom ik op 1 juli 1727 de doop van Sara tegen, dr. van Gerrit Lindeman en Ida Michielsen [link].

Ik raad u aan om nog even verder te kijken in dat register tot aan het jaar 1732, en voor de zekerheid ook in de periode 1710-1718, om een volledig beeld te krijgen.

JP Ouweltjes


Perfect uw interpretatie van de acte(n). Inderdaad nu ik het herlees is uw conclusie de juiste, waarvoor hartelijke dank! Ik heb nu ouders en grootouders etc. gewoon in Deventer kunnen vinden................... Graag tot een volgende maal

met groet,

Robert van der Hall

Robert van der HallPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!