stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Doop van Antonij-Anthonie-Toon Hagenbeek

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Op 16-08-1795 trouw in Lochem Antonij Hagenbeek zoon van Lammert Hagenbeek en Harmina Klomphaar dochter van Engelbert Klomphaar.  Op 2-6- 1830 overlijdt Toon Hagenbeek in Mossel (Bronckhorst) akte 31   geboren 1761 te Ruurlo echtgenote van Harmina Klomphaar.  Ik kan nergens zijn doop vinden, zijn 7 broers en zussen zijn gedoopt in Borculo. Ik zoek alleen het bewijs van zijn doop. Hij zou de zoon zijn van Lammert (Klein) Hagenbeek Runneboom en Eefse Nieuwenhuis.

Teunis hup

Misschien is de dominee vergeten de doop in te schrijven. Je zou verwachten dat hij in dezelfde plaats is gedoopt als zijn broers en zussen.

niepoort

Zijn geboortejaar is ws gebaeerd op zijn leeftijd bij overlijden. Dat hoeft dus niet te kloppen, dat kwam vroeger wel vaker voor omdat aangevers niet exact wisten hoe oud de overledene was. Afwijkingen tot tien jaar zijn zeker niet ondenkbaar

niepoort

Volgens deze inschrijving en deze zou hij zijn geboren op 13.9.1760 te Ruurlo.

Peter S

Lidmatenregister van Lochem: 11.10.1782 Op gedane belijdenis den 11 octob. - in Zwijp - Tone Hagenbeek, bij Groot Haasselberg (link)

Peter S

De datum 13-9-1760 zou wel kunnen kloppen, het past netjes tussen 2 andere kinderen maar ik kan in Ruurlo en omgeving geen doop vinden.

De inschrijving in het lidmaten register had ik al gevonden.

Teunis hup

Tsja het blijft behelpen. De mogelijkheid blijft dat de doop gewoon niet is opgeschreven, zou zeker geen primeur zijn. De kans daarop is in dit geval misschien iets groter dan anders omdat op 7.9.1760 er ook al een Toon was ingescheven te Ruurlo als zoon van een Lammert, en daarvoor ook al een Toon staat als doopnaam; verder gaat het om een tijdelijk verblijf te Ruurlo, de andere kinderen (eerder en later) zijn gedoopt te Borculo. 

Maar goed, vooralsnog heeft U twee vermeldingen van dezelfde geboortedatum te Ruurlo die lijkt te passen in het vermeende ouderlijk gezin; verder uit de overlijdensakte Ruurlo als geboorteplaats met de leeftijd van de overledene; Lammert als zijn vader blijkens zijn trouwinschrijving, en ik meen dat geen tweede Lammert Hagenbeek bekend is rond 1760. Bij de doopinschrijvingen van Toon's kinderen staan geen doopgetuigen, maar de namen van de kinderen zijn wel wat suggestief, wellicht een idee die na te lopen om te zien of er een duidelijke tegenspraak is met de gesuggereerde ouders van Toon. In chronologische volgorde: Jan Willem, Berendina, Lammert, Dirk, Evert Jan, of zie ik er over het hoofd? Ik vermoed dat Jan Willem een verwijzing naar zijn broer is, wanneer is die overleden? Komt Berendina van moeders kant? Komt Evert verder voor of kan dat een vernoeming naar zijn moeder zijn, gegeven dat er steeds jongens geboren werden na Berendina? 

Peter S

Vanwege een kwartierstaat voor een Hagenbeek zocht ik alleen het voorgeslacht van Antonij/Anthonie/Toon/Tone Hagenbeek, het is een zoon van Lammert Hagenbeek, waar ik tot nu toe alleen een huwelijk van heb, Lammert trouwt 15-03-1750 met Eefse Nieuwenhuis, ik zoek nu de geb datum van Lammert.

Teunis hup


Lammert Hagenbeek, waar ik tot nu toe alleen een huwelijk van heb, Lammert trouwt 15-03-1750 met Eefse Nieuwenhuis, ik zoek nu de geb datum van Lammert.

Ter aanvulling: ze zijn getrouwd te Lochem (link image 85), als Lammert Ronneboom j.m. s(?). van Willem Ronneboom met Eefse Nijenhuis j.d. van wijlen Jan Nieuwenhuijs beiden in Swijp (t.w. Zwiep)  

Peter SPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!