stamboomforum

Forum logoFora » Gezochte familienamen in NL » Onbekende dochter Tije (Theo) Nijboer uit Medemblik begin 40-er jaren geboren in Noord-Holland

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Mijn moeder - Anna Nijboer, geboren 05 maart 1925 in Smallingerland - dochter van Anne Nijboer (05 december 1890) en Taetske Nijboer - De Haan (12 november 1890) - verhuisde in de 30-er jaren met haar 2 oudere broers en jongere zus naar Medemblik. Haar ene broer - Tije (Theo) Nijboer, geboren 23 januari 1919 - is in de 2de Wereldoorlog in een concentratiekamp in Riga (Letland) op 23 april 1943 om het leven gekomen.

Er doet thans een gerucht de ronde dat Tije voor zijn huwelijk met Gre Kuin, bij een andere vrouw in Noord Holland begin 40-er jaren een kind - een dochter - zou hebben verwekt. Deze dochter zou zich ooit in Medemblik hebben gemeld bij mijn moeders jongere zus Elisabeth (Betty) Geusebroek-Nijboer aan de Nieuwstraat 3.

Graag zou ik in contact komen met deze mevrouw of met diegene(n) die mij hierover betrouwbare informatie zou(den) kunnen verstrekken.

Bij voorbaat dank.

Philip. A. Van Damme

dag Philip , na een beetje pielen op mijn laptop kwam ik jouw oproep tegen betreffende Tye (Theo } Nijboer , dit is voor mij een totaal onbekent verhaal , ik heb er ook nooit iets van vernomen , wat ik me wel kan herinneren is dat Ome Piet Geusebroek kleine Onne op zondag ophaalde vanuit Andijk waar hij woonde met zijn moeder Gre Kuin  om de zondag door te brengen bij opa en opoe Nijboer aan de Oosterhaven in Medemblik , waar ik ook graag vertoefde en wij daar dan spelletjes deden , hopelijk meld degene zich waar jij naar op  zoek bent  , groeten Onne Nijboer Medemblik .

Onne Nijboer

Je kunt evt eens contact opnemen met FIOM. Mogelijk kunnen zij iets voor je betekenen indien er ooit sprake is geweest van adoptie of dossiervorming. https://fiom.nl/afstammingsvragen 

mvg-Ben

ps i.v.m. privacy: evt gegevens van nog in leven zijnde personen gaarne rechtstreeks naar vraagsteller.

Ben Wegman

Dag Onne, beste oudste Neef, waar een beetje 'pielen op een laptop' al niet toe leidt. Bijzonder. Heel hartelijk dank voor je reactie. 'I heard it through the grapevine', een 'gerucht' via kleine Onne. Ik had er ook nooit eerder van gehoord en kan er ook niets over terugvinden in de bewaard gebleven correspondentie van Tije (Theo) met onze Pake & Beppe (geboren in 1894 in plaats van 1890) en mijn moeder. Wellicht kan jij nog eens rondneuzen en navraag doen in de regio Den Helder, Bergen en Medemblik. Een en ander zou geschied zijn in Tije's dienstperiode als militair gelegerd in Den Helder. Alle goeds, hartelijke groet, Philip.

Philip. A. Van Damme

Beste Ben, heel hartelijk dank voor de suggestie. Ik zal er graag gebruik van maken. De privacy aanbeveling wordt zeker ter harte genomen. Met vriendelijke groet, Philip.

Philip. A. Van Damme

Ik denk dat ik U verder kan helpen, maar ik doe dat liever niet via deze weg. Misschien kunt U mij een mail sturen. Met vriendelijke groet, Riet van der Ham

Riet van der Ham--van Horil


Mijnheer van Damme, U geeft aan op zoek te zijn naar een onbekende dochter vanTije Nijboer. Ik heb het één en ander aan informatie over die " onbekende" dochter, die trouwens een kleindochter is van Tije en nog eer informatie. Als U nog geïnteresseerd bent kunt U mij misschien eenmaal sturen. Mailadres is c.van.der.ham@online.nl. Met vriendelijke groet. Riet van der Ham-van Horik

Riet van der Ham--van HorilPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!