stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Maria van Hoogten (Haarlem), geb 1755, ovl 1832



Profiel afbeelding

Helemaal geen mosterd na de maaltijd! Als Philip als enig kind op de akte van indemniteit genoemd wordt dan is de Maria van Hoogte die in dit gezin geboren is dus niet meegekomen (omdat ze of overleden is of al uit huis was). Dit maakt de veronderstelling dat het hier gaat om de Maria van Hoogte (en haar familie) die ik zoek onwaarschijnlijk.

Martijn van Emmerik - 22 nov 2017 - 13:32


Nieuw spoor: op basis van de eerdere post van Peter S. die het patroniem 'Flipse' vond ben ik verder gaan zoeken en kwam ik uiteindelijk terecht bij een Maria (van Hoogten) die op 7 juni 1744 in Heemstede geboren is als dochter van Pieter Flipse X Willemijntje Teunissen (Willemijntje is in een post hierboven ook al gekoppeld aan Pieter van Hoogten). 

Op de site https://www.genealogieonline.nl/genealogie-kloos/I22054.php valt te zien dat Pieter een broer is van de eerder genoemde Jacob. Het lijkt er op dat een aantal zaken op hun plaats vallen. Ik zit nog wel met een verschil van 11 jaar tussen de gevonden doopinschrijving en de gerapporteerde doopdatum in de overlijdensakte maar bij die laatste datum kan zoals Jan Clavaux al postte best sprake van een gok zijn. Wat ik nog wel ga bekijken is of er nog een latere Maria Flipse te vinden is. 

Voor nu, hartelijk bedankt voor al jullie suggesties. 

Martijn van Emmerik - 22 nov 2017 - 15:00







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu