stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Cornelis jansz goedhart en engelberta/engeltje ottings/Otto omgeving Haarlem en spaarnwoude

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding
Ik probeer de ouders van engelbertha ottings en cornelis jansz goedhart te vinden. Een dochter Elizabeth. 14-08-1794 geboren te Haarlem. De getuigen daar waren Pieter jansze goedhart en Elizabet/Lijsje spek. Deze twee komen heel vaak voor bij gebeurtenis gerelateerd aan dit stel. Ik vermoed dat Pieter jansz of Jansen goedhart de broer was van cornelis. Cornelis en engelbertha komen ook voor als getuigen bij de zoon van Elizabet/Lijsje spek en Pieter goedhart in 1789. Bij engelbertha en cornelis dochter Jannetje geboren 12-11-1790 te spaarndam(overleden 15 oktober 1821 te zuid schalkwijk) hier komt als getuigen voor Talken Otten. Wat hoogstwaarschijnlijk familie van engelbertha was. Engelbertha komt onder veel verschillende achternamen voor. Ottings, otte, Otto, Ottens en Otten, zij werd soms ook Engeltje genoemd. Religie was Nederlands hervormd

Spanjaard

Pieter Goedhart en Lijsje Spek woonden in Haarlem. Kinderen:

  • 28 oktober 1789 Jan, getuigen Cornelis Goedhart, Engeltje Otto
  • 28 september 1794 Alida, getuige Josina Koele
  • 11 november 1803 Willemina, getuigen Doortje Stellingwerf en Barend Spek.

JP Ouweltjes

Zie hier voor de NH ondertrouwinschrijving van Cornelis Jansen Goedhart en Engelberta Otten (rechterbladzijde, bovenste inschrijving). Zij gingen op 19 april 1789 in Haarlem in ondertrouw en trouwden op 3 mei 1789. Volgens de ondertrouwinschrijving kwam Cornelis Jansen Goedhart uit Alphen en Engelberta Otten uit Oostvriesland. Ze woonden in Schoten.

Johanna C.

En hier de ondertrouw van Pieter Goedhart, eveneens uit Alphen, met Elisabeth Barents Spek op 14 januari 1787 [link]:

JP Ouweltjes

Ik vind in Alphen een Jan Maartensz Goedhart en Jannetje Cornelisse de Lange die op 23-04-1749 een zoon Cornelis laten dopen. Zie hier. Als dit de juiste Cornelis is, was hij al 40 toen hij met Engelberta Otten trouwde.

Overigens hadden Cornelis Goedhart en Engelberta Otten ook een dochter Jannetje. Zij trouwde op 11-07-1813 in Spaarnwoude met Pieter van Bruggen.

Jan Maartensz Goedhart en Jannetje Cornelisse de Lange hadden ook een zoon Pieter. Hij werd gedoopt op 25-11-1750.

Zie hier voor de doopinschrijving van Cornelis Goedhart.
Zie hier voor de doopinschrijving van Pieter Goedhart.

Johanna C.

....

Spanjaard

Ik heb gezocht in de ortsfamilienbuecher van Ostfriesland. Geen resultaat.

JP Ouweltjes

Ik heb gegoogled op oostvriesland er staat dat het een streek/provincie in Duitsland is (dus geen specifieke stad blijkbaar?) en dat het begrip oostfriesland soms ook op de waddeneilanden kan duiden, dus dat is wel een erg breed gebied dan..

Spanjaard

JP Ouweltjes

Daar Talke een meisjesnaam is vermoed ik dat Talke Otten een zuster was van Engelberta Otten.

JP Ouweltjes

Maar dan vind je toch nooit iemand als er verder geen plaats word aangegeven, dat zou toch net zo zijn als Jan Jansen uit noord holland? Dan zou iedere plaats en eiland moeten worden afgezocht, Ja dat kan natuurlijk ook een vrouwen naam zinn, geen idee waarom ik aannam dat talke een mannennaam was eigenlijk haha.

Spanjaard

Er zullen idd meer aanwijzingen moeten komen, Mia. Met Talke Otten kom ik niet verder. 

JP Ouweltjes

In de lidmatenregisters van Haarlem vind ik een Engelbert Otten die op 2 mei 1789 vanuit Sloten is ingeschreven in de lidmatenregisters in Haarlem. Ik vermoed dat Engelbert een schrijffout is en dat het hier om Engelberta Otten gaat. Zie hier (rechterbladzijde, bijna onderaan).

Het huwelijk van Cornelis Goedhart en Engelberta Otten was één dag later (op 3 mei 1789). In de kantlijn van de huwelijksinschrijving van Cornelis Goedhart en Engelberta Otten is vermeld "deze geboden gaan ook te Slooten en Schooten". Misschien levert zoeken in de lidmatenregisters van Sloten nog iets op.

Zie hier voor de inschrijving in het lidmatenregister van Sloten (linkerbladzijde, rechterkolom, ongeveer in het midden)

Johanna C.


Goede idee johanna c! Was nog niet in me opgekomen

SpanjaardPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!