stamboomforum

Forum logoFora » Gezochte familienamen in NL » KOOIJMAN te Nieuwerkerk a/d IJssel

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Leendert Jansz KOOYMAN, overleden te Nieuwerkerk a/d IJssel vóór 25.11.1771 als zijn weduwe hertrouwt, huwt 2.11.1759 aldaar met Francijntje TOM, gedoopt op 31.3.1743 te Nieuwerkerk a/d IJssel, overleden na 25.12.1771, dochter van Willem TOM en Adriana van der CIJS.

Gevraagd: geboorte-/doop-/overlijdensdatum en voorouders van Leendert.

Arie Bos

Hierbij de kinderen van Kooijman/Tom

Jan Achterberg

Leendert is mogelijk gedoopt als zoon van Jan Ariens Kooij/Kooijmans en Neeltje Claas Goedhart op 22 okt 1724 in Nieuwerkerk. Doopgetuigen bij zijn kinderen zullen uitsluitsel moeten geven.

De doopgetuigen in volgorde van de dopen zijn: Anna Kooijman, Francijntje Tom, Anna Kooijman, Maria van der Cijs.

Leendert had twee zussen, geheten Anna. Hun dopen waren op 8 nov 1716 en op 12 jun 1718 

Jan Achterberg

Het stel lijkt de ouders van moeders kant netjes te vernoemen. Dan zou dat voor vaders kant ook het geval kunnen zijn en dan lijken Jan Ariens Kooij/Kooijmans en Neeltje Claas Goedhart goed te passen.

JP Ouweltjes

Hartelijk dank voor de reacties, de kinderen uit het huwelijk waren mij bekend. Maar, er zit wel een groot leeftijdsverschil tussen bruid en bruidegom van 19 jaar. Nou kan dat, mijn Lief en ik schelen 11 jaar en ik ken een stel dat scheelt 32 jaar, maar zou het kunnen dat Leendet eerder gehuwd is geweest?

Arie Bos

Jan Achterberg


Hartelijk dank....dat had ik zelf natuurlijk ook kunnen checken grrrrrr.....

Arie BosPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!