stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Pieter Rosendael

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

De doop van Elizabeth ter Beeck heb ik nog niet gevonden, maar ik zoek verder.

Harry Tanke

Man: Lambert van Losser, uit Oldenzaal Vrouw: Elizabeth ter Beek, uit Dulder Ondertrouw: Oldenzaal, 12-05-1720 Huwelijk: Oldenzaal, 02-06-1720

Eerste huwelijk??

Harry Tanke

Goed mogelijk dat Elizabeth al eerder getrouwd was. In dat geval zijn de kinderen Lambertus kennelijk vernoemd naar de overleden eerste man van Elizabeth en komt Joannes als voornaam van de vader van Pieter in beeld.

Ik zou ook eens kijken naar de andere doopgetuigen. In welke relatie stonden zij tot de familie Ter Beek danwel Rosendael? Is een van de heren wellicht met Maria ter Beek getrouwd? Die Maria zou heel goed een zus van Elizabeth kunnen zijn.

Ik zie de achternaam ook voorbijkomen als Terbecke en ter Becke. In Oldenzaal rond 1695 naast Wessel met vrouw Rodolfa ook Joannes met vrouw Gesina.

niepoort

Ik zie van geen van beide huwelijken van Elizabeth een RK inzegening in Oldenzaal.

niepoort

Ik zie van geen van beide huwelijken van Elizabeth in Oldenzaal een RK-inzegening.

niepoort

Hoewel de basis voor eventuele Duitse herkomst mij niet duidelijk is, wijs ik op de Duitse plaats Rosendahl (aanklikken).

Martin Jongkoen


Klopt. De mogelijkheid Rosendahl in Duitsland had ik al eerder opgemerkt. Pieter had een zoon die Matthias heette. In het Nederlands zou dit Mattheus geweest zijn. Of niet?

Harry TankePlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!