stamboomforum

Forum logoFora » Gezochte familienamen in NL » Havre de Grale

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Francoise du Bree overlijdt op 9.1.1837 te Rotterdam. Zij zou omstreeks 1756 geboren zijn te 'Havre de Grale'. Heeft iemand enig idee welke plaats hiermee wordt bedoelt?

Arie Bos

Haar ouders waren George du Bree en Madelon Martin.

JP Ouweltjes

Mogelijk gewoon Le Havre in Gallië (Frankrijk?)

Annemarie57

Havre de Grace (volgens herkomstonderzoek Simon Hart), thans Havre

niepoort

Bedankt, de ouders waren mij al bekend.

Le Havre in 'Gallië'. Die naam voor Frankrijk werd in de tijd van Asterix en Obelix gebruikt LOL

'Havre de Grace' is een plaats in Maryland, USA. En als ik daar verder op zoek dan volgt "It is named after the port city of Le Havre, France, which in full was once Le Havre de Grâce (French, "Harbor of Grace")." Met andere woorden, Le Havre is de plaats die wordt bedoelt.

Arie Bos

JP Ouweltjes

Haar moeder is kennelijk in 's-Hertogenbosch overleden. Overlijdensplaats van vader staat er ook maar kan ik zo snel niet goed lezen.

JP Ouweltjes

Galles is een gewoon Frans woord hoor. Tegenwoordig betekent het Wales maar vroeger duidde het Keltisch gebied aan. Als zij tot de trotse laag van de bevolking behoorde die vasthield aan haar (al dan niet vermeende) Keltische roots zal ze zichzelf niet als Frans hebben omschreven maar als afkomstig uit uit Le Havre Galle. Dat is dan mogelijk door de aangevers en de ambtenaar wat verminkt in de overlijdensakte terechtgekomen.

Ik heb het hierboven alleen in Jip en Janneke taal (lees Asterix taal opgeschreven) om het iets duidelijker te maken, lolbroek. 

Annemarie57

Hoe dan ook, het huidige 'Le Havre' is dus de oplossing. 

Arie Bos

George du Bree is in Izendike overleden - en dat is wellicht IJzendijke.

G.Karssenberg

Wellicht is George dezelfde als de pruikenmaker George du Bray (du Bree) die in 1761 te Den Bosch verdachte is in een ontuchtzaak.

Arie Bos

JP Ouweltjes

Bedankt, scheelt weer zoeken.

Arie Bos

De registratie zelve [link]:

JP Ouweltjes


Bedankt

Arie BosPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!