stamboomforum

Forum logoFora » Gezochte familienamen in NL » Foutieve gegevens stamboom Damen

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Ter aanvulling op mijn vorige bericht en in respons op Andre's vraag: ik ben het ermee eens dat de echtgenoot van Lugters best de door Andre genoemde "Christiaan" zou kunnen zijn, overleden in 1835  oud 45jr, als "Adriaan" gedoopt in 1791 (en H. Lugters wordt vermeld als partner). Voor mij betekent dit alleen niet dat dit de vader is van Antonie in 1803. De enige concrete informatie over die vader in 1803 is m.i. de trouwakte van 1823, blijkens welke de vader was overleden op 1.1.1818; de ouders genoemd in die overlijdensakte van 1818 zijn Adriaan Damen en Elizabeth van Wanrooij, en een echtgenote van de overledene wordt niet genoemd. De suggestie in mijn vorige bericht zou het voordeel hebben dat niet wordt verondersteld dat er fouten in de genoemde akten staan.

Peter S

Als de naam van de dopeling uit 1803 een aanwijzing zou zijn, dan lijkt de Adriaan uit 1781 wel een goede kandidaat voor het vaderschap, diens vader heette immers Antonius.

Misschien dat de Memories van successie van de overlijdens van Adriaan/Christiaan en Hendrica/Hendrina Lugters kunnen helpen?

Andre Jansen


Beste allemaal,

Bijzonder verrast door de vele, veelal sterk inhoudelijke, reacties.

Helaas blijft voor mij nog steeds de vraag "hoe zit het nou precies"?

Inderdaad blijkt uit de huwelijksbijlage van 1823 van zoon Antonie dat zijn vader op 1.1.1818 overleden is.

Uit betreffende overlijdensakte zou echter moeten blijken dat die Adrianus ongehuwd was.

Daarnaast snap ik niet dat de vader van Adrianus die in 1814 huwde met Hendrica Lugters via de notaris zijn toestemming zou hebben moeten geven voor dit huwelijk aangezien zijn zoon toen reeds 23+ was (zij het maar 2,5 mnd.+).

Gezien het feit dat op de doopgegevens van 1803 inderdaad IL van ILLEGITIMUS is doorgestreept roept ook dit raadsels op.

Ook al vind ik mogelijk de waarheid nooit dan blijft het toch een spannend geheel.

Vriendelijke groet,

Ton

Ton van den WijngaartPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!