stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Huw.bijl. 1811? Haarlem behorende b/h huwelijk echtpaar G. Seri?re - A.M. Knuth [opgelost]

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Beste forumleden,

 

Ik ben op zoek naar de plaats en datum van het overlijden van Johan Anton(ij) van Knuth? en de bijlagen.

Schoonzoon Guillaume de Seriere huwde te Haarlem op 31 juli 1811 in de Waalse kerk en voor de burgerlijke stand met zijn dochter Anthonetta Mariane van Knuth.

De vader genoemd in de akte was Johan Anton van Knuth, overleden volgens aangeleverde not. akte, punt nummer 4.

Zie akte uit de burgerlijke stand via link:

https://www.wiewaswie.nl/nl/zoeken/?advancedsearch=1

Volgens het biografisch portaal zou Jan Anton van Knuth overleden zijn op 30 september 1793, mogelijk dezelfde persoon.

http://www.biografischportaal.nl/persoon/27141894

Het zou de persoon kunnen zijn die ik zoek, echter helaas staat niet vermeld in welke plaats deze Johan Anton van Knuth is overleden.

Op 9 februari 1792 (E.Luth.) liet Johan Anton van Knuth nog een kind dopen te Amsterdam met de naam Rutger Willem van Knuth, die een zus was van bovengenoemde Anthonetta Mariane van Knuth, gedoopt Amsterdam E.L. 26 november 1788.

 

Johan Anton is geboren te Kampen gelijk zijn partner Maria Gunningh en moeder van bovenstaande twee kinderen.

Het gaat me uitsluitend om de plaats en overlijdensdatum van Johan Anton(ij) van Knuth, voor 1787 burgemeester van Kampen om onnodig zoekwerk te voorkomen.

Bij voorbaat dank voor Uw hulp.

Met vriendelijke groet,

Everardus Rollema

 

Everardus Rollema

In de Amsterdamse Courant van 26-11-1793 is vermeld dat Joan Antony van Knuth, oud-burgemeester van Kampen, in Zwolle is overleden. Zie hier

In de index op de begraafregisters van Zwolle is vermeld dat Johan Anton van Knuth op 10 oktober 1793 is begraven. Zie hier (rechterbladzijde, 7e inschrijving van onderen).

En zie hier voor de begraafinschrijving d.d. 1 oktober 1793 (rechterbladzijde, bovenste inschrijving). 

Johanna C.

Dag Johanna,

 

Heel slim van je Ja schuddend om via Delpher het spoor te hebben gevonden waar Johan Anton Knuth is overleden en vervolgens begraven.

Ik neem aan, dat hij dezelfde is, die genoemd wordt in de huwelijksakte uit 1811.

Ik weet niet of deze extracten bewaard zijn gebleven?

Hartelijk dank voor jouw snelle reactie en de waarschijnlijke oplossing. Top!

Daar de 2 kinderen minderjarig waren in 1793 kan er misschien nog iets zijn i.v.m. de nalatenschap van Johan Anton van Knuth

Met vriendelijke groet,

Everardus

Everardus Rollema

Of de huwelijksbijlagen van 1811 bewaard zijn gebleven weet ik niet. Op ZoekAkten staan ze in ieder geval niet, maar daar staan ook de huwelijksakten van 1811 niet op. Je zou er een mailtje naar het Noord-Hollands archief aan kunnen wagen. Zie hier voor de contactgegevens (helemaal naar beneden scrollen). 

Overigens kwam ik in een andere index de datum van 1 oktober 1793 nog een keer tegen als overlijdensdatum. Zie hier.

Johanna C.

Dag Johanna,

 

Wederom bedankt voor je inspanning.

Daar de bron van het biografisch Portaal geen bron heeft vermeld, houd ik het op (voorlopig) aangifte overlijden te Zwolle 1 oktober 1793.

Ik zal zeker contact opnemen met het Noord-Hollands Archief en zal het je laten weten, als ik een antwoord van ze mag ontvangen.

Vriendelijke groet,

Everardus

Everardus Rollema

Beste Johanna,

 

Hierbij de reactie vanuit het Noord-Hollands Archief:

Dag meneer Rollema,

Het register en de bijlagen uit 1811 kwamen destijds nog uit de ‘krochten’ van het gemeentehuis tevoorschijn. De akten zijn toen gescand en in WieWasWie gezet, de bijlagen komen ook nog aan de beurt om online gezet te worden. Dat zal vermoedelijk via onze eigen website gebeuren. Ze zijn te raadplegen in de studiezaal van de locatie Jansstraat 40, dinsdag tot en met vrijdag en elke derde zaterdag van de maand, van 9.00-17.00 uur. Tussen de stukken bevindt zich inderdaad een verklaring van het begraven van de heer Johan Anton van Knuth, begraven te Zwolle in de Michaelikerk op 1 oktober 1793. De stukken zijn ingebonden, dus is het lastig om er een scan van te maken, maar het is op zich mogelijk.

-----------------------------------------------

Met dit bericht weet ik zeker dat het om de juiste Johan Anton Knuth gaat en is mijn vraag opgelost.

Met vr. gr.

Everardus

Everardus Rollema

Dag Everardus,

Dank je wel voor je terugkoppeling. En fijn dat er nu duidelijkheid is. Ik was zelf ook wel benieuwd of de Jan Anton van Knuth uit de Haarlemse huwelijksakte dezelfde persoon is als degene die in Zwolle begraven werd.
Ook de informatie van het Noord-Hollands archief over de huwelijksakten en -bijlagen uit 1811 is erg nuttig. Ik heb zelf voorouders die uit Haarlem komen, dus wie weet kan ik er mijn voordeel nog een keer mee doen.

Hartelijke groet,
Johanna.

Johanna C.


Goed !

Everardus RollemaPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!