stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Gezocht Ouders van Pieter Jansz Hoogkamer 1641

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding
Is Trijntgen Jans de moeder van Jan Claesz?

Rianne vd Stelt

Nee, het is de moeder van zijn vrouw. Zijn vrouw heette Lijsbeth Leenderts van der Meer. Haar ouders heetten Leendert Pietersz van der Meer en Trijntge Jans.

Ook wordt Jeroen Claesz weer genoemd, waarvan ik vermoed dat hij een broer is van Jan Claesz Hoochcamer. Hij heet hier voluit Jeroen Claesz van Rijswijck, en het zal me niet verbazen als hij uit de plaats Rijswijk kwam. Wat dan weer zou kunnen betekenen dat ook Jan hier vandaan kwam. 

JP Ouweltjes

in qualité ^tesamen^

Pauwel

dankjewel, ik vroeg me al af wat het betekende.

Rianne vd Stelt

Rianne, ik denk dat je ook eens moet kijken in het weeskamerarchief van Den Haag omstreeks 1653-1654. Daar zou je best wel eens iets kunnen tegenkomen over de weeskinderen van Jan Claesz Hoochcaemer. Soms worden ook de leeftijden van de kinderen erin vermeld. En soms ook worden naderhand belangrijke zaken aangetekend waar je iets aan hebt.

Van sommige registers staan al scans online maar van de betreffende periode (nog) niet.

JP Ouweltjes

De Hoochkamer schijn een gebied te zijn geweest dat lag in het ambacht Rijswijk. link

JP Ouweltjes

Helaas staat er inderdaad niks online uit die periode..
En ik woon niet bepaald dichtbij Den Haag.
Erg jammer..

Ik zal eens even verder kijken naar het gebied in Rijswijk.
Al ben ik ook al wel tegen gekomen dat mensen de achternaam Hoogkamer aannamen omdat ze ergens boven woonden. (b.v boven een winkel of Kroeg etc,)

Rianne vd Stelt

Ik denk dat het online komen van de weeskamerakten een kwestie van tijd is. Af en toe gewoon opnieuw kijken. En misschien doet een berichtje aan het archief al wonderen.

JP Ouweltjes

Oud Notarieel Archief 's-Gravenhage inv.515 Alexander Ennis d.d. 18.2.1664 fol.42: Cornelis Jansz van Hoochcamer is schuldig aan Arijen Crijnen Haesbroeck wonende in den ambachte van Wassenaer de somme van driehondert carolus gulden, en aan Pieter Jansz Hoochcamer wonende inden ambachte Catwijck op Rhijn de somme van vierhondert gulden. 

Oud Notarieel Archief 's-Gravenhage inv.639 Jacobus Regenboogh d.d. 28.2.21666: Arij Crijnen van Haesbroeck zich mede sterk makend voor Pieter Jansz van Hoochcamer, voogden over van Cornelis Jansz van Hoochcamer in de kwaliteit als impetranten van indemniteit, jegens de voogden over Anxem Ariens van Cappel.  

Oud Notarieel Archief 's-Gravenhage inv.459 Johannes Beecqman d.d. 15.12.1669 fol.419: Pieter, Cornelis en Claesz Jansz Hoochcamer erven van tante Leuntgen Leenders van der Meer die woonde te Catwijck op Rhijn.

JP Ouweltjes

Het huwelijk van Jan Claesz Hoochcamer heb ik niet aangetroffen in het register alle gezindten te 's-Gravenhage in de periode 1620-1631, ook niet onder patroniem. En ook Jeroen Claesz heb ik in die periode niet aangetroffen in dat register.

Het is even de vraag waar Jan dan wel getrouwd is. Misschien te Voorburg of Stompwijk.

JP Ouweltjes

Oh wat een mooie info weer! Ik doe dit nog niet zo lang dus weet niet zo goed hoe en waar ik moet zoeken..Blij Blij dat ik dit forum gevonden heb!!

Rianne vd Stelt

Jan Claesz Hoochcamer is ook vermeld in de transportregisters van Zoetermeer, zie RA 47 fol.223 en 224 d.d. 11.4.1642 [link].

JP Ouweltjes

bekend.

Gerry

Is er misschien iemand die op deze website even in de documenten zou willen snuffelen naar jeroen claesz en maertie claes? Ik heb de achternaam even achterwegen gelaten aangezien dit begin 1600 moet zijn en ben een aantal documenten tegengekomen waarvan ik hoop dat er bewijs in staat of dit een broer en zus waren van Jan. Of dat de vader genoemd word. Echter het probleem is dat ik de documenten gewoon echt niet kan lezen...

ik hoop op hulp! De website: http://collectie-delft.nl/nadere-toegangen/q/persoon_voornaam_t_0/Jeroen/q/persoon_patroniem_t_0/Claesz

Rianne vd Stelt


Er waren vast meer hondjes die fikkie heetten. Die Jeroen Claesz schilder lijkt me niet identiek aan Jeroen Claesz die te Rijswijk woonde.

Uitgeschreven lidPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!