stamboomforum

Forum logoFora » Gezochte familienamen in NL » Burgemeester Post van Doetinchem

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Johan Post werd burgemeester van Doetinchem in 1618.

In 1663 was er nog een burgemeester Johan(nes) Post. Daarvoor nog een Jan Post als burgemeester. Weet iemand hoe de relaties liggen? (zonen?)

In 1644 wordt Henrikus Post geboren, zoon van Jan, hij wordt rentmeester van Doetinchem (in 1675?)

Jan Post

Er is nogal wat onder de naam Post in de DTB van Doetinchem te vinden op de website van het Gelders Archef, zie hier. I.h.b. trouwt daar op 6.7.1651 Johan Post (met Anna Smits), klaarblijkelijk een zoon van de burgermeester Johan Post, zie hier.

Dit zal wel te vroeg zijn om diens doopinschrijving te kunnen vinden, maar in bovengenoemde database van het Gelders Archief zijn meerdere doopinschrijvingen van kinderen van bijv. de schepen Jan Post. Bijv. Christina Post tr. Theodorus Smith in 1663, zij was een dochter van de burgermeester Jan Post (scan 93). Op 27.12.1640 gedoopt Crijstijne dochter van de schepen Jan Post. Misschien als al deze vermeldingen p een rijtje worden gezet dat de zaak wat duidelijker wordt?

Verder viel me op een lidmateninschrijving van Johan Post de jonge in 1627, omdat op 28.3.1630 lidmaat wordt ene "Herman Post zall. Johan Post van Varssefelde sone" link image 18.

Verder zou ik aanraden de volgende website Genealogie in de Achterhoek (bijv. onder Doetichem of Varsseveld) grondig te onderzoeken, omdat daar zeer veel bronmateriaal aanwezig is: link

Peter S


Bedankt! De link naar Varsseveld kende ik nog niet

Jan PostPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!