stamboomforum

Forum logoFora » Gezochte en onderzochte familienamen in Nederland » OPGELOST: Gezocht : Ouders van Wilhelmina Maria Kuijsten van Hoesen, 1769-1810.

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

U allen mijn hartelijke dank voor uw enthousiaste hulp. Dankzij uw informatie heb ik de ouders en grootouders van Wilhelmina Maria kunnen vast stellen Willem Kuijsten van Hoesen blijkt haar grootvader te zijn. Maria Catharina Kuijsten van Hoesen blijkt haar tante te zijn en zo vormen die twee dames de tweede link tussen de families Bik en Boutmy.

Samuel is inderdaad een oom van Wilhelmina en hij trouwde met een dochter van GG Willem Arnold Alting. 

De overgrootouders van Wilhelmina zou ik dankzij uw informatie ook nog kunnen opvoeren, maar dat gaat mij momenteel te ver. Er liggen nog zoveel versere sporen die ik wil nagaan met een hogere prioriteit. Genealogisch onderzoek is verslavend dus ik moet mezelf grenzen stellen.

Henri Bik

Mag ik nog even zeuren? 

Want: inschrijvingsdatum:

16-01-1783

naam bruidegom:

[van] Hoesen Kuijsten, Leonard

naam eerdere vrouw:

Schutte, Elisabeth

naam bruid:

[van] Ewijck, Philippina Elisabeth

bronverwijzing:

DTB 627, p.400

opmerkingen:

Huwelijksintekeningen van de .....

zo luiden de ondertrouwregisters van Amsterdam.

Ik wil geen spelbreker zijn, maar zijn er soms méér Leonards?

Met vriendelijke groet, Leo Hendriks

Leo Hendriks

Beste Leo Hendriks, Die Leonard Kuijsten van Hoesen  (1745-1808) is de zoon van Gerard K.v.H.(1719-1757) een  broer van Willem  K.v.H. (1714-1770) Ja de naam Leonard komt vaker voor in deze familie omdat de vader van Gerard en Willem Leonard van Hoesen (1976-1746) is. 

Henri Bik

Misschien is hier wat verwarring omdat de link tussen het huwelijk in Wijhe met Amsterdam niet duidelijk lijkt.

Gezocht :  Ouders van Wilhelmina Maria Kuijsten van Hoesen. Haar naam wordt ook als Kuysten van Hoesen of Kuijst van Hoezen geschreven. Wilhelmina wordt 12 november 1769 in Amsterdam geboren, zij trouwt op 22 maart 1792 in Wijhe met Dominicus Eliza van Berckel (30/06/1757 Amsterdam – 19/09/1809 Amsterdam) Zij sterft op 15 juni 1810 in Amsterdam.

In Wijhe zie ik een inschrijving van dit voorgenomen huwelijk op 20.2.1792. De bruid is dan JD te Zwolle, en attestatie wordt afgegeven op 11.3 om te Wndesheim te trouwen. link Te Zwolle vind ik ook alleen maar JD te Zwolle op 25.2.1792;  op 11.3 wordt ook daar attestatie gegeven om te Windesheim te trouwen. link En dan kom ik uiteindelijk hier en zie nog steeds geen vermelding van Amsterdam. De herkomst Amsterdam (en geboortedatum zonder vermelding van ouders) zal dus ergens anders uit gebleken zijn?

Peter S

Beste Peter S., mijn dank voor uw correctie Wilhelmina is dus in Wijhe ondertrouwd en in Windesheim getrouwd.

Ik wist al dat Wilhelmina in Amsterdam was geboren, maar Ada Peters van Koningsbrugggen attendeerde mij op haar doopinschrijving in Amsterdam:zodat ik haar ouders vond.

https://archief.amsterdam/indexen/doopregisters_1564-1811/zoek/query.nl.pl?i1=1&a1=kuijsten&x=19&z=b#000000056426

De vele gegevens die G. Karssenberg verstrekte hebben mij er toch toe gebracht om Wilhelmina's overgrootouders te achterhalen. Interessant om te zien dat haar overgrootvader Leonard van Hoesen is, die de familienaam van zijn echtgenote Maria Kuijsten toevoegde aan de familienaam van zijn kinderen, zo ontstond de familienaam Kuijsten van Hoesen.

Dit betekent dus dat alle mensen met de familienaam Kuijsten (of Kuysten) van Hoesen afstammen van de zonen van deze Leonard van Hoesen.

Inmiddels heb ik begrepen hoe je hier een PLAATJE kunt laten zien.

Henri Bik

Waarvan acte, ik ben geheel overtuigd! Groet, Leo.

Leo Hendriks


Ja en dan zie je twee lege vakjes in een dergelijk familieoverzicht en die wil je dan toch graag invullen. En dan vind je in die zoektocht een heel informatieve website:   http://auswanderer-oldenburg.de/surnames.php   met de namen en data van mensen die uit het Groothertogdom Oldenburg zijn geëmigreerd: Tjsakka.: Heer Ebeling staat er ook bij en blijkt geen Anthonij Ernst maar Anton Günther te heten. Het  PLAATJE  met de familie van Wilhelmina Kuijsten van Hoesen heb ik aangevuld.

Henri Bik
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!