stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » De Jong, Krommenie

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Jan Cornelisz de Jong (7 mei 1702, Krommeniehorn -- 31 jan 1763, Krommeniedijk) huwde op 18 nov. 1725 te Krommenie met Trijntje Hendriksdr Doornbos (15 mei 1709, RK Heemskerk -- 13 apr. 1762, Krommeniedijk)

Zij kregen 9 kinderen:

Aafjen 25 aug 1726

Aaltje 24 mei 1733

Maertje 24 nov. 1737

Hendrik 23 jul. 1741

Aafje 11 apr. 1745

en Trijntje,  Guurtje,  Jannetje en Cornelis

​Kan iemand mij helpen aan de doopdata van laatstgenoemden ?

C.N. de Jong

 In welke plaats waren de bekende dopen? Cornelis zal als eerste zoon geboren zijn. En tussen 1726 en 1733 zullen wel meer kinderen gedoopt zijn. In welke plaatsen heb je gezocht? Waren beide ouders RK?

niepoort

Krommenie :  M994 - 4FF   Hij is Gereformeerd; zij katholiek gedoopt.

In Heemskerk niets gevonden

C.N. de Jong

In dat geval zal een deel van de kinderen RK gedoopt zijn en de rest NG. Heb je voor beide geloven al zowel in Heemskerk als in Krommenie gezocht?

niepoort

Nog niet alle 4 de mogelijkheden

C.N. de Jong

Om dubbel zoekwerk te voorkomen. Dit gezin is vorig jaar ook al aan bod geweest, in een zoektocht naar de herkomst van moeder Trijntje.

Ook de kinderen zijn in de diverse reacties aan bod gekomen. Nog geen antwoord op bovenstaande vraag, maar misschien wel een suggestie waar wel en niet te zoeken.

https://www.stamboomforum.nl/familienamen/2/55747/0/trijntje_hendriksdr_doornenbos_krommeniedijk

Bedet

De vraag van vorig jaar over haar ouders is door mij gesteld en is opgelost; nu dus haar kinderen

C.N. de Jong


De naam De Jong komt best veel voor in de omgeving Krommenie. Waarom denkt u dat Trijntje,  Guurtje, Jannetje en Cornelis kinderen zijn van Jan de Jong en Trijntje Doorenbos? Wanneer zijn zij getrouwd, overleden/begraven, en hadden zij kinderen? Graag alles vermelden inclusief bronverwijzingen. Dit voorkomt dubbel en onnodig lang zoekwerk.

JP OuweltjesPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!