stamboomforum

Forum logoFora » Gezochte familienamen in NL » Bevolkingsregister Eibergen

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Dag,

 

Ik heb een vraag , wie kan er eventueel helpen.

En ik zoek de inschrijving van de Belgische vluchtelingen online..

Cornelia Mertens °Antwerpen 17.10.1900, dochter van Franciscus Mertens °Antwerpen 05.06.1872 en Maria Verkerk °Antwerpen 09.06.1875

Ze zouden als Belgische vluchtelingen registreerd staan in de gemeente Eibergen rond 1915....

Bedankt op voorhand

Driesen

Het BR van Eibergen zou op de site van genealogiedomein te vinden moeten zijn, maar de links werken helaas niet.

https://www.genealogiedomein.nl/index.php?option=com_docman&task=cat_view&gid=299&Itemid=27

Bij het geldersarchief vind ik geen BR, maar ook bij het Ecal niet. Op zoekakten gaan de registraties maar tot 1900......

Je zou een mailtje kunnen sturen naar het ecal, om te vragen waar ze het BR hebben gelaten, want dat is de instantie waar genealogiedomein naar doorlinkt.

https://www.ecal.nu/?title=archief&mivast=26&miadt=26&mizig=0&miview=lst&milang=nl&micols=1&misort=last_mod%7Cdesc&mires=0&mif2=314352&mizk_alle=Eibergen

Bedet

De bevolkingsregisters van Eibergen staan op de website van ECAL (Erfgoedcentrum Achterhoek Liemers). Zie hier voor de inschrijving van Cornelia Mertens (met bijbehorende scans). Vervallen. Dit is niet de juiste Cornelia Mertens.

In het bevolkingsregister van Borculo kom ik de familie wel tegen. Zie hier

Johanna C.

Bedankt iedereen

Driesen

Ik heb nog eens verder door het bevolkingsregister van Borculo gebladerd. Ik heb het idee dat alle personen die hierin vermeld zijn Belgische vluchtelingen zijn.

Johanna C.

Maar het betreffende gezin is verhuist naar Neede, is daar ook informatie over..bevokingsregister Neede..

Bedankt

 

Johnny

Driesen

Ook deze registers zijn online te vinden. Zie:

https://www.archieven.nl/nl/zoeken?mivast=0&mizig=210&miadt=26&miaet=1&micode=0673&minr=844270&miview=inv2

1904 tot 1927 bestaat uit 10 delen. Als je een adres hebt, wordt het wat makkelijker zoekenOnbeslist

Bedet

De bevolkingsregisters van Neede (1893-1918) zijn te vinden op ZoekAkten. Zie hier. Helaas kan ik de familie daarin niet vinden.

Johanna C.

Cornelia Mertens °Antwerpen 17.10.1900, dochter van Franciscus Mertens °Antwerpen 05.06.1872 en Maria Verkerk °Antwerpen 09.06.1875

Een Cornelia Joanna Mertens geboren op 17.10.1900 wordt in het BR Amsterdam genoemd in april 1915, zie hier. Die gaat dan naar Antwerpen (waar ze volgens deze inschrijving woonden in de Deijlnestraat 34) met een zus Maria Catharina geb. 30.6.1899. Is dit dezelfde persoon?

Peter S

Dag,

Schitterend, het is juist, hoe heb je dat gevonden...wat betekend BR Amsterdam ..bevolkingsregister, dus niet Tijdelijk verblijf (vluchtelingen)

Bedankt

Johnny

Driesen

BR = bevolkingsregister, ja, maar ik weet niet welk deel daaruit, het lijkt me hier wel om tijdelijk verblijf te gaan. Er zat niets bijzonders achter het even kijken in de indices te Amsterdam, doe dat wel vaker als reguliere databases niets opleveren omdat de bestanden van het archief daar wat op zichzelf staan.

Peter S

Dag,

Bestaan er dan gezinskaarten van Amsterdam 1914-1918, adres: Singel 340 Mertens Cornelia..

 

johnny

Driesen

De verwijzing uit de index is naar deze toegang. Welk deel daarin het precies is weet ik zo niet. Hier valt overigens ook het register Belgische vluchtelingen onder. [Overigens bestaan er inderdaad woningkaarten te Amsterdam maar die beginnen in 1924.]

Peter S

De inschrijving die Peter op de website van het Stadsarchief Amsterdam gevonden heeft, is uit de "Registers van Belgische vluchtelingen die zich tijdelijk in Amsterdam hebben gevestigd". Zie hier (klik op 4. tijdelijk verblijf, dan op 4.1 verblijfregisters en scroll naar: 265-271 Verblijfsregisters no. 6-11 en no. 13. Registers van Belgische vluchtelingen die zich tijdelijk in Amsterdam hebben gevestigd). De inschrijving van Cornelia Joanna Mertens en haar zus staat in boek 6 op scan 241).

Johanna C.


Zie hier voor een aantal foto's van het adres Singel 340 in Amsterdam. In de periode 1916-1919 is op de plek van Singel 340 het gebouw van de "Gemeentetelefoon" gebouwd, maar er staan ook enkele foto's bij van voor die tijd (o.a. foto 4). 

En zie hier voor informatie over Amsterdam en de Eerste Wereldoorlog, met daarin ook specifieke informatie over Belgische vluchtelingen in Amsterdam.

Johanna C.Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!