stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Gezocht voorvaderen van Hilbrant Halbes (in 1726 getrouwd met Lysbet Ates in Anjum)

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Ik ben mijn stamboom aan het uitzoeken maar kom momenteel even niet meer verder. Iemand een tip over hoe ik de voorvaderen van Hilbrant Halbes terug kan vinden.

renze

Ter aanvulling wat treffers uit allefriezen.nl link en een inschrijving van het huwelijk link (391/547) beiden van Aanjum. In het doopregister geen doopgetuigen bij hun kinderen. link Ziet er inderdaad niet best uit qua zoekmogelijkheden.

Peter S

Ja, die had ik ook gevonden. Het rare is dat bij die dochter uit 1730 (Antje Hilbrants) staat dat de moeder Antje Ates heet, terwijl hij met Sytse Ates is getrouwd.... Zou dat een schrijffoutje zijn in die doopacte?

Verder lijkt of zijn zus antie halbes heet, want als je in de weesboeken dongeradeel 1691-1810 kijkt vindt ik dit:

Boek 65 – Bl. 315 – 8 april 1750
Inventarisatie gedaen ten sterfhuijse van Claes Jans, schutter bij Ezumazijl, tvv Lieuwe Ypes holtkoper en kalkbrander te Ezumazijl onder Anjum in qq als curator over het enigst kind Trijntie Clases (15 jaar). Een broer heet Sytse Jans. Zijn wylen huisvrouw Antie Halbes testeerde 7 september 1731 en haar broer Hilbrandt Halbes testeerde op 1 november 1733
Onder de goederen:
een huis ‘staende op de voet van de Dijk’

renze

Ik zie in de gauwigheid het huwelijk van Hilbrand in 1726 en voorts drie kinderen (Antje, Systke en Ate). Bij het oudste kind wordt de moeder Antje genoemd, maar bij het huwelijk en de twee andere kinderen Lysbeth.

niepoort


Ja, dat viel mij ook al op. Het rare is dat de dames wel beide Ates als "patroniem" hebben. Ik vermoed zelf dat het een schrijffoutje is geweest in de doopacte (naam van het kind per ongeluk ook als naam van de vrouw opgeschreven). Zie ook mijn reactie hierboven al.

renzePlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!