stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Albertus Rozendaal en dochter Eufemia Rozendaal

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Nog even jullie hulp gevraagd bij de volgende personen uit de familie Ro(o)zendaal (Rosendaal)

op 8-8-1822 trouwt in Weerselo Euphemia Rozendaal met Bernardus Oude Lansink

De ouders van Euphemia zijn Albertus Rozendaal en Joanna Rorink.

Op de eerste plaats zoek ik de ouders van Albertus Ro(o)zendaal (Rosendaal) en de datum van zijn huwelijk met Joanna Rorink (Er is wel een huwelijk van Joanna Rorink met Albertus Schutte op 11 mei 1797 (in D/S), maar de achternaam van de bruidegom klopt niet.

Euphemia (Eufemia) is overigens gedoopt op 2 februari 1798 in Deurningen (Weerselo.)

 

Alvast weer hartelijk dank voor jullie inspanningen.

Harry Tanke

En dat huwelijk op 11.5.1797 zal dus wel het juiste zijn.

G.Karssenberg

Bij haar overlijden op 27.12.1876 in Gammelke/Weerselo is Euphemia Rozendaal een dochter van Albertus Rozendaal en Johanna Bloemenkamp...

G.Karssenberg

Aanvullingen: voor de huwelijksbijlagen van 1822 zie hier, image 156; en de huwelijksakte zelf hier (waarin geen van de betrokkenen of getuigen kon schrijven). Het genoemde huwelijk in 1798 "in D/S", dat zal wel in Deurningen/Saasveld zijn, transcripties hier (RK).

Peter S

Ik geef toe..Dit is geen gemakkelijke. Is de aanname erg voorbarig dat Albertus Schutte eigenlijk Albertus Rozendaal is?

En dat ik dus moet zoeken naar de geboorte van Albertus Schutte om zijn vader en moeder te vinden?

 

Zijn moeder zou zo maar een Rozendaal kunnen zijn. Of niet?

 

In ieder geval al vast dank voor jullie reacties.

Harry Tanke

Zijn de overlijdensakten van Albertus Rozendaal en Joanna Rorink al gevonden? Ten tijde van het huwelijk in 1822 waren zij nog landlieden wonende in de gemeente Weerselo.

Peter S

Overleden te Weerselo (Hasselo) op 21.1.1840: Joanna Rorink, 70jr., echtgenote van Bartus Schutte. link en de akte is hier. Dochter van Frederik Rorink en Janna Rijkhof, beiden overleden, in leven landlieden te Weerselo.

Peter S

Overleden te Weerselo op 17.3.1843 Bartus Schutte, 68 jr., landbouwer, wed. Janna Rorink, zoon van wijlen Gerrit Schutte en Geertrui Blenke, in leven landlieden en overleden te Weerselo. link de akte is hier

Peter S

Bij het huwelijk op 11.5.1797 in Weerselo worden nog Bernardus Brookhuis en Maria Leerkotte als getuigen genoemd.

G.Karssenberg

Maria Leerkotte komt vaak voor als getuige in dat trouwboek. Zou dat deze in 1819 als 76-jarige te Weerselo overleden spinster zijn geweest?

Peter S

Euphemia (Eufemia) is overigens gedoopt op 2 februari 1798 in Deurningen (Weerselo.)

Het enige bewijs dat ik hiervoor kan vinden is de huwelijksbijlage van 1822 (zie mijn eerste bericht). Op vpnd.nl zijn hiaten in het doopboek D/S (als dit al het juiste boek is) 1795-1800, 1803, en houdt het op in 1804, terwijl het trouwboek wel wat verder gaat. Of zie hier.

Meerdere dopen zouden hier in moeten staan die informatie kunnen opleveren voor de vraag. Zo is er nog een Joannes Schutte, gedoopt in Deurnigen op 10.5.1807 als zoon van Bartus Schutte en Joanna Rorink, blijkens een soortgelijke bijlage bij diens huwelijk met Euphemia Brinkhuis in 1836, zie diens HB hier image 505. Maar ja, zal wel verloren zijn gegaan, hoewel het er in 1836 nog was?

Peter S


Het is allemaal nog net niet een bevestiging van wat ik zoek. Een aanname is dus wel een riskante afsluiting van deze discussie.

Jullie worden in ieder geval reuze bedankt voor de genomen moeite en het meedenken.

Harry TankePlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!