stamboomforum

Forum logoFora » Gezochte familienamen in NL » Kronenberg

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Al jaren doe ik onderzoek naar de naam Kronenberg. Hoewel overal in Nederland en Duitsland deze naam voorkomt is het mij nog niet gelukt de oorsprong van deze naam te achterhalen.

Natuurlijk weet ik van het kerkdorp Kronenberg in Noord-Limburg. Maar waar komt de naam Kronenberg oorspronkelijk vandaan en/of wat betekent de naam Kronenberg?

Mijn voorgeslacht komt uit Welsum/Olst.

Jan Kronenberg

Er is ook een plaats Cronenberg in Duitsland [link]

En dan is er ook nog de plaats Kronberg [link]

JP Ouweltjes

Er is alleen een zinnig antwoord te geven als we weten wie de oudste drager is van de naam Kronenberg uit uw geslacht - met "tijd" en "plaats".

G.Karssenberg

Vraagsteller schrijft op Geneanet:

Zeer waarschijnlijk is mijn familie afkomstig van een keuterstede met de naam KRONENBERG in de buurt van Olst en Wijhe aan de IJssel.

LINK

P.S. Een vluchtig onderzoek via WieWasWie brengt me ook al snel in het doopboek van Wijhe (in te zien via VPND) op deze Willem Jacobsen Kronenberg

Jan Clavaux

Kijk eens wat Meertens Familienamen zegt.

niepoort

Mijn oudst bekende voorvader is: Jan Kronenberg, ged. 18-03-1723 te Olst RK-statie Boskamp. Vader: Joannis Jansen en moeder: Maria Jansen.

Jan Kronenberg

De keuterboerderij Kronenberg ben ik ook ergens tegengekomen, maar kan geen nadere informatie vinden. Mijn oudst bekende voorvader is: Jan Kronenberg, ged. 18-03-1723 te Olst RK-statie Boskamp. Zijn vader: Joannis Jansen en moeder: Maria Jansen. Stamboom: Kronenberg-1.

Willem Jacobsen Kronenberg komt ook voor in mijn stamboom Kronenberg-1. Helaas geen ouders bekend.

In mijn stamboom: Kronenberg 2 is de oudst bekende voorvader: Hendrik Jans Kronenberg, ged. 16-05-1763, waar?. Overl. in Streukel. Ik heb nog geen link tussen beide stambomen kunnen vinden.

Jan Kronenberg

Bedankt voor de informatie. Volgens mij zijn er nog meer aanduidingen Kronenberg in Duitsland.

Jan Kronenberg

Meerten heb ik in het verleden al bekeken. Geen nieuwe aanwijzingen.

Jan Kronenberg

Joannis Jansen en Maria Jansen laten in Olst (RK) op 26.10.1721 hun dochter Maria dopen (getuige: Lamberta Hermans)

Bij de doop van hun zoon Jan op 28.3.1723 fungeert Deliana Peters als getuige.

G.Karssenberg


Misschien heeft de naam Kronenberg zijn oorsprong in Limburg.

In 1680 woonde ene Peter Vullinghs aan de Kronenbergweg in Sevenum. In het schatboek van Sevenum wordt hij beschreven als Peter Vullings den jonge an den Cronenbergh. In het testament van zijn vader, de schepen Peter Vullinghs, staat hij vermeld als Peter van den Croonenbergh, en niet als Peter Vullinghs.

Zie http://doczz.nl/doc/46276/s-in-nederland.-belopende (even zoeken met ctrl-f naar kronenberg, want het is een flinke lap tekst)

BedetPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!