stamboomforum

Forum logoFora » Gezochte familienamen in NL » Henrici van Dreunink in Culemborg, periode 1650-1750

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Wie kan mij helpen aan gegevens van Henrici (Hendrik) van Dreuninck (Dreunink, Dreuningen. Hij is geboren volgens de trouwakte in Culemborg.
Hij is op 17-6-1727 getrouwd voor de kerk en wet in Culemborg met Antonia Vermeulen.  Zijn vader is Barent van Dreunink.
Ik zoek dus o.a. de doopdatum van Henrici , de moeder van Henrici en verdere gegevens van Barent (de vader)
 

wil kok

Ik heb (nog) geen antwoorden paraat op uw vraag. Maar ik wilde u verzoeken uw onderwerptitel iets aan te passen. Kunt u die uitbreiden met bv tijdsperiode en/of regio/plaats. Dat geeft forumleden direct inzicht of zij mogelijk kunnen helpen.

mvg-Ben

Ben Wegman

De goede man heet niet Henrici, maar Henricus. Kennelijk heb je hem gevonden in een Latijnse tekst en staat zijn naam daar in de tweede naamval (genitief).

Ik leid hieruit voorts af dat hij RK is.

niepoort

In dezelfde tijd liepen in Culemborg ook Joanna en Wilhelma Dreunink rond. Ik neem aan twee zussen van Henricus.

niepoort

Ter aanvulling de trouwinschrijving RK te Culemborg, rechter bladzijde linker kolom. link Getuige bij het huwelijk is o.a. Wilhelma van Dreuninck.
Aanvulling: En hier de inschrijving voor het gerecht. link Inderdaad geasisteerd door zijn vader Barent, en zowel bruidegom als bruid geboren aldaar.

Peter S

Tot 1714 maakte Culemborg als zelfstandige heerlijkheid geen deel uit van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Misdadigers en mensen met schulden konden hier terecht voor asiel.

 

Het is dus heel goed mogelijk dat vader Barent van elders kwam en voor iets of iemand op de vlucht was.

niepoort

Misschien heb je iets aan deze doopgetuige:

Inventarisnummer 292 van archiefnummer 1004 in Archieven

  1. Dopeling

   Michael

  1. Vader

   Guilielmus Gerritsen

  2. Moeder

   Gertrudis de Groot

Getuige

 • Elizabeta Barens Dreuninch

 • Michael Gerritsen

niepoort

Amsterdam:

ind:

, Joanna

doopdatum:

13-07-1730

kerk:

Kerk De Duif

godsdienst:

Rooms-Katholiek

vader:

Sating, Jan

moeder:

[van] Dreuning, Anna

getuige:

[van] Dreuning, Barent

getuige:

Warmtink, Grietje

niepoort

9-5-1726 trouwt in Amsterdam Anna, 34 jaar, uit Culemborg, dochter van Barent, wonend te Culemborg. Barent zal dus 1692 of eerder getrouwd zijn.

niepoort

[Vervallen, betr. leeftijdcorrectie van de bruid in 1726.] link

Peter S

Ter aanvulling de kinderen van Hendrikus en Anthonia RK ged Culemborg

12-12-1729 Bernardus get Aaltje Vermeulen

15-8-1731 Rudolpha Maria get Rudolpha Vermeulen

8-12-1732 Johanna Maria get Rudolpha Vermeulen

15-10-1734 Wilhelmus get Johanna vanDreuning

26-3-1736 Gerarda get Johanna Dreunik

henk hagen

Bedankt Peter, ik heb de leeftijd aangepast.

niepoort

Anna en haar man laten dopen Gerardus, Egbertus en Joanna. Het meisje danwel de oudste zoon zou naar de vrouw van Barent vernoemd kunnen zijn.

Echtgenoot Jan Satink komt uit Delden.

Overigens heb ik zo'n vermoeden dat we Barent en zijn voorouders ook in die richting (Overijssel of Achterhoek) moeten zoeken.

niepoort

Ik kom nog dit tegen, zonder jaartal helaas.

Akte van seclusie van de weeskamer dd Juriaan van Langeveld x Catharina Middelhoven, won. Veenendaal, nomineren de Akte van seclusie van de weeskamer dd Elis Bolderman, wed. Grietje Wildeman, won. Veenendaal, nomineeert Rijk Wildeman, Jan Bos, Geurt van Setten en Jochem de Bijl Akte van seclusie van de weeskamer dd Catharina Middelhoven, wed. Juriaen van Langeveld, won. Veenendaal, benoemt tot voogden Jacobus van Langeveld en Johannes Middelhoven Akte van seclusie van de weeskamer dd Jacob van Oudeveen x Neeltje Lamberts, won. Veenendaal aan het Benedeneind, nomineren de Akte van seclusie van de weeskamer dd Willem van de Weerthof x Jannigje Bos, won. Achterberg, nomineren de Akte van seclusie van de weeskamer dd Jeroen van Aalwijk x Woutertje van Oort, won. Rhenen, lijftochten elkaar Akte van seclusie van de weeskamer dd Rijk Jaspersen x Grietje Sijmens, won. Achterberg, nomineren de Akte van seclusie van de weeskamer dd Aart Hardeman, wed. Maria Teunisse van der Melm, nomineert Jacob Gerritsz Akte van seclusie van de weeskamer dd Willem Hendriksen x Neeltje Tuuren, won. Veenendaal, nomineren de Akte van seclusie van de weeskamer dd Jan Cornelisse, wed. Grietje Gerrits, nomineert Roelof Louwen van Hardeveld, Claas Kempesen en Jan Aertsen Weppelman Akte van seclusie van de weeskamer dd Berend Hendriksen Dreunik x Femmigje Hendriksen Ebink, won. Veenendaal, nomineren de Akte van seclusie van de weeskamer dd Jacobus de Rooij, wed. Cornelia van de Loosdrecht, en Jacoba Bunt, meerderjarig j.d., maken huwelijkse voorwaarden en nomineren de 26

niepoort


Dat gaat m.i. om deze, gehuwd als JM in 1711 link

Peter SPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!