stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Hendrik Jansz de Graaff gezocht zijn ouders.

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Waar werd hij gedoopt,en wie waren zijn ouders ,hij zelf was roomsch en tr(niet gevonden) met Meghtelt Peters Plessius zij was geref.. ,zij lieten drie dochters dopen 27 okt 1709 te Tull en'tWaal Jacomijntje en 24 dec.1713 en 12 dec.1717  beide keren een Pieternella te Schalckwijck.

van Meghtelt heb ik al meer gegevens alleen van Hendrik nog niets.

met vriendelijke groet Marijke

leeuwen

Heb je namen van doopgetuigen? En hoe heette de moeder van Megtelt?

niepoort

JP Ouweltjes

JP Ouweltjes

In het lidmatenregister naast Pieternella Plessius het echtpaar Claes Plessius en Lijsbeth Gerrits [link]. Zijn dit ook de ouders van Meghtelt?

JP Ouweltjes

de ouders van Meghtelt zijn, Peter Christaensen Plessi(u)s en Jannetie van Benthums ,Claas is een broer van Meghtelt

Marijke

leeuwen

Waaruit is dat gebleken?

Zie dat het blijkt uit de doop van Jakomijntje te Tull en t Waal op 27 oktober 1709. Ouders Hendrick Jansz de Graaff en Mechtelt Peters Plesius.

JP Ouweltjes

Aerie (Arij) Ernstsz van Grodtveld (Grootveld), jongeman afkomstig van Maurik, tr. Schalkwijk (nederd. geref.) 23.12.1714 met Piternela (Peternella, Piternella) Claes Plesseus (Plessius), jongedochter afkomstig van Schalkwijk.

Waaruit:

  1. Aeltie, ged. Tull en Waal (nederd. geref.) 23.6.1715 en ged. Schalkwijk (nederd. geref.) 30.6.1715
  2. Elisabeth, ged. ald. 20.9.1716
  3. Eerst, ged. ald. 11.9.1718
  4. Nicolaes, ged. ald. 18.8.1720
  5. Claesje, ged. ald. 12.10.1721
  6. Christiaan, ged. ald. 15.8.1723
  7. Willemijn, ged. ald. 23.9.1725
  8. Gijsbertus, ged. ald. 20.6.1728
  9. Jannigje, ged. ald. 25.6.1730

De namen van de kinderen zeggen vaak iets over de voorouders. Vaak werden de ouders als eerste vernoemd. Het derde kind heette Eerst. De voornaam Eerst was een jongensnaam. Hij wordt later ook Ernst genoemd. Ik heb gezocht naar de ouders van Arij en kom dan een Ernst Grootveld tegen die in 1671 een kind laat dopen In Maurik. Gek genoeg kom ik hem daarna niet meer tegen.

Het kan bijna niet anders dan dat Petronella de dochter was van Claes Plessius en Lijsbet Gerrits. Zij worden in kind 2 en 4 vernoemd. Aanvullend op mijn eerdere bericht kom ik Claes Plessius al eerder in het lidmatenregister tegen als Claes Peter Plessius. Dat betekent dat hij een zoon is van Peter Plessius, chirurgijn te Schalkwijk [link]

Dan zou het zo maar kunnen dat Aeltje vernoemd is naar de moeder van Arij.

Eveneens te Schalkwijk woonde Willem Plessius. Is lidmaat (nederd. geref.) ald. 1710, 1722. Ook hij was een zoon van Peter Plessius, zo blijkt als hij haar 18-jarige dochter Jannetje assisteert als zij in het jaar 1721 te Breukelen trouwt met Arien Gerritsz Schaaik. [link]

JP Ouweltjes

Ik vrees dat het toch heel lastig wordt om op grond van de dtb-registers verder te komen. Ze gaan niet ver genoeg terug. Ook notarieel etc via het Utrechts archief levert niets op.

JP Ouweltjes

Zelf vond ik nog een Jan Jansz. de Graef jm van Amersfoort en Elbertgen Jans jd van Amersfoort  tr.25-5/12-6-1671  beijden achter het oude weeshuijs ald. getr. zij krijgen tenminste 8 kinderen waaronder ook 2x een Hendrik maar zij zijn herv. weet iemand hier meer over te vertellen?

En Jan Lenaertsz de Graef tr.1e 22-10/12-11-1665 met Jacobken Theunis beijde van Cothen ald. getr. 

b.v.b.d. vriendelijk gr. Marijke

leeuwen


Nog even voor de duidelijkheid: Marijke schrijft: ouders van Mechtelt: Peter Christaensen Plessi(u)s en Jannetie van Benthums,Claas is een broer van Meghtelt. Zo ja wat is de bron van dit ouderpaar?

Is deze Peter dezelfde waarover JP Ouweltjes schrijft: Claes Peter Plessius. Dat betekent dat hij een zoon is van Peter Plessius, chirurgijn te Schalkwijk.

Gerrit H VerwoerdPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!