stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » doop- en overlijden trijntje claes huijgen

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Gezocht: de doopdatum (ca 1738) en overlijdensdatum (ca 1801) van Trijntje Claesdr Huijgen. Zij is geboren in Eemschendijk (nu Bunschoten) en 

overleden te Bunschoten. Ze is getrouwd met Cornelis Pieterszoon ter Beek op 4 mei 1766 te Bunschoten en een

dochter van Claes Louwszn Huijgen en Mengsje van Oudenaller.

Ik heb alle broers en zussen gevonden alleen haar gegevens niet. 

Hartelijk dank.

Jenny Leijssenaar

j. leijssenaar

In het doopboek van Bunschoten zijn inderdaad vijf kinderen te vinden, maar er lijken er een paar te ontbreken tussen 17-9-1724 en 18-5-1732 (dus waarschijnlijk een stuk of drie).
Mogelijk woonde en kerkte het gezin toen een poosje ergens anders?

Jan Clavaux

Tsja, inderdaad was ze blijkens haar trouwinschrijving van Eemdijk, en dat ligt pal naast Eemnes waarvan het meeste aan bewaardgebleven DTB pas na 1730 begint. Waaruit is gebleken dat ze is geboren rond 1738 zoals in de vraag staat?

Peter S

Blijkens deze boedelscheiding van Klaas erven diens kinderen Lauw, Trijntje en Aaltje, staat daar verder niets in? Een Lourens is gedoopt in 1732 en een Aaltje in 1733.

Peter S

Voor het gemak nog even de dopen van de kinderen in Bunschoten op een rijtje

  • Klaas, 1-11-1722
  • Gijsbert, 17-9-1724
  • (dan een tijdje niets)
  • Lourens, 18-5-1732
  • Aaltje, 20-12-1733
  • Rentje, 31-3-1737

Jan Clavaux


De vraagstelster kan ongetwijfeld meer informatie verschaffen over de verdere afkomst van Claas Louwen Huijgen en Mengsje van Oudenaller, hetgeen wat licht zou kunnen werpen op de vernoemingen in de namen van hun kinderen. Even opzoeken op het Utrechtse en Eemlandse Archieven suggereert dat:

- Hij wellicht een zoon is van Louw Claes Huijgen, won. Eemdijk zie een boedelscheiding hier (het daarin genoemde kind Jannitje was gedoopt in 1704 zie hier). Deze was getrouwd in 1699 met Marijtjen Harmens, en eerder met Aeltjen Claes.
- Haar doopinschrijving deze is - dochter van Claes van Oudenaller en Trijntje Cornelis, gedoopt in 1694.

De Trijntje uit de vraag zou dus zijn vernoemd naar de moeder van haar moeder. Op zich zouden we qua vernoemingen dus geen kinderen missen in bovenstaand handige rijtje van @Jan behalve een Trijntje, hoewel ik zelf evt. verder nog een eerdere Louw nog zou hebben verwacht.

Maar goed, al met al is met de boedelscheiding (mijn bericht van gisteren 22:25) al bewezen dat er een dochter Trijntje was, een doopinschrijving (wellicht dus verloren gegaan) zou hier verder wat mij betreft weinig aan hebben toegevoegd.

Peter SPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!