stamboomforum

Forum logoFora » Gezochte en onderzochte familienamen in Nederland » Overlijden van Douwe Gerard Prins in 1945, akte in 1952

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Via wiewaswie.nl stuitte ik op de deze akte uit 1952, betreffende het overlijden van Douwe Gerard Prins (geb. 6 nov. 1923) in maart 1945 op aangifte van de minister van Justitie. Het ligt voor de hand te veronderstellen dat het overlijden gerelateerd is aan de oorlog. Hoe kan ik details achterhalen? Op de website van de oorlogsgravenstichting kan ik bijvoorbeeld niets vinden.

Alvast bedankt voor uw reactie.

M.R. Prins

M.R. Prins

Geen concreet antwoord op je vraag.

Op de website van het Nationaal Archief vind ik informatie over het doen van aangifte van overlijden door of vanwege de minister van Justitie. Zie hier (klik op Archiefvorming)

Verder vind ik op de website van het Stadsarchief Amsterdam de archiefkaart van de moeder van Douwe Gerard Prins. Zie hier. Daarop is bij zijn naam vermeld: 18 oktober 1946 en VOW (= vertrokken onbekend waarheen).

Johanna C.

Heel vreemd bij deze site ....

https://sites.google.com/site/oorlogsvermisten/pypeman

PRINS, Douwe Gerard, 6 Nov. 1923, Amsterdam. Won. Hilversum. † 23 Maart 1945, Nederland.

Janny Bijsterveld

Deze persoon lijkt vermist te zijn, en is daarom door de minister in 1952 als overleden gekenmerkt.. Zie deze website waarop hij voorkomt. Mogelijk is hij op 23 maart 1945 opgepakt. Misschien weet het NIOD meer.

Dirk Munk

Ook in de database van de Oorlogsgravenstichting ( https://oorlogsgravenstichting.nl ) komt zijn naam niet voor.

Arie Bos

U kunt contact opnemen met het Nederlandse Rode Kruis (oorlogsarchief).

http://afdeling.rodekruis.nl/dit-zijn-we/oorlogsarchief/een-verzoek-indienen. Reken op een verwerkingstijd van ca 2-3 maanden.

mvg-Ben

Ben Wegman


Vanaf 1949 zat er wekelijks (meen ik) bij de Staatscourant een bijlage van het Ministerie van Justitie met lange lijsten met namen van mensen die tot dan toe vermist waren, maar van wie duidelijk geworden was dat ze de oorlog niet overleefd hadden. Daarbij stonden dan behalve geboortedatum en -plaats en eventuele partner ook de datum en plaats van overlijden. Waarschijnlijk vind je hem in die lijst ook terug. Uiteindelijk heb je dan nog niet meer informatie dan je nu hebt.

Maar misschien kan deze site je verder helpen: https://www.oorlogsbronnen.nl/.

Anita van Dijk
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!