stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Herberg 't Wapen van Amsterdam

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Beste lezer,

Aan de hand van een notariële akte weet ik dat een voorvader van onze familie (Marcus Raadevan) in 1801 de herberg 't Wapen van Amsterdam (voorheen De Haan genoemd) aan het Lange Bleekerspad te Amsterdam heeft aangekocht.

Ik probeer echter meer informatie over deze herberg, de exacte locatie of een eventuele pentekening te vinden. Dit is mij echter nog niet gelukt.

Wellicht weet iemand iets, of kan mij verder helpen. Alle info is wenselijk.

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,
Robert Radevan

Robert Radevan

Vraag in "Google" eens naar: "Lange Bleekerspad"  't Wapen van Amsterdam - en volg bijv.: "Maandelijksche Nederlandsche Mercurius".

G.Karssenberg

Met een beetje geluk staat hij hier bij: http://beeldbank.amsterdam.nl/beeldbank/indeling/grid?q_searchfield=blekerspad

Uit andere bronnen (belendingen!) moet de juiste locatie blijken, maar een herberg staat natuurlijk op een prominente plaats, bijvoorbeeld op een hoek. Dan zou ik denken aan de hoek aan het water, waar de schippers aanlegden.

Jan Clavaux

henk hagen

Johannes Kramer en Marcus Raadevan kopen in 1802 Wapen van Amsterdam, Het Haan, huis en erf zijnde een herberg met blekerij en 3 woonhuizen, buiten de Raampoort - Lange Blekerspad.

G.Karssenberg

Is dit artikel je al bekend.

https://velehanden.nl/berichten/vragen/bekijk/project/ja_ik_wil/id/35062

Vriendelijke groet

Karst

Karst

Bedankt voor de reactie. Ik weet alleen niet of het hier om dezelfde herberg gaat. De Hen en De Haan lijken wel veel op elkaar. Maar in de akte wordt gesproken over 't Wapen van Amsterdam (van oudsgenaamd de Haan).

Robert Radevan

Bedankt voor de reactie. Ik weet alleen niet of het hier om dezelfde herberg gaat. De Hen en De Haan lijken wel veel op elkaar. Maar in de akte wordt gesproken over 't Wapen van Amsterdam (van oudsgenaamd de Haan).

Robert Radevan

Bedankt voor de reactie. Welke andere bronnen bedoel precies waar ik de locatie zou kunnen vinden? In de akte wordt aangegeven Y2 MG 3 n 22 à 26. Alhoewel deze niet helemaal duidelijk is voor mij.

Verkoop akte => https://archief.amsterdam/indexen/transportakten_1563-1811/zoek/query.nl.pl?i1=1&a1=radevan&x=14&z=b#A09293000118

Robert Radevan

Bedankt voor uw reactie. Ik heb de aankoop akte. Maar die kan ik niet helemaal goed ontcijferen c.q. lezen. Weet u wie mij daar verder mee kan helpen?

Aankoop akte => https://archief.amsterdam/indexen/transportakten_1563-1811/zoek/query.nl.pl?i1=1&a1=radevan&af1=1&x=14&z=b#A11650000268

en

https://archief.amsterdam/indexen/transportakten_1563-1811/zoek/query.nl.pl?i1=1&a1=radevan&af1=1&x=14&z=b#A11650000268

Robert Radevan

In link die ik gaf wordt het adres van de herberg de Hen ook als Lange Bleekerspad genoemd. Dus lijkt het mij redelijk om aan te nemen dat het over dezelfde gaat

Karst

Er is in de akte sprake van

Een huis en Erve zijnde een Herberg, van ouds genaamd de Haan, dog teegenwoordig 't Waapen van Amsterdam, met de blekerij daar agter en nog drie apart verhuurd wordende woonhuijsen, staande naast elkander en op Stads grond buijten de Raampoort op 't Lange Bleekerspad Y M.G3 n 22 à 26 ende met zodanige belendingen als op f 1 tot aan II (iets doorgehaald).

Zonder kennis van de daar gebruikte kadastrale codes is het helaas niet te doen om de exacte locatie terug te vinden Niet blij

Jan Clavaux


Beste Robert,
naar aanleiding van je persoonlijke bericht over het lezen van het stukje tekst;
er is een groot aantal forumleden, dat hierin bedreven is.
Het volstaat, om een afbeelding, bij voorkeur voorzien van een link naar de originele bron, te plaatsen in het subforum Leeshulp/transcriptie gevraagd
https://www.stamboomforum.nl/subfora/236/0/0

Jan ClavauxPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!