stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Claes Pietersz Pons te Bergambacht, 17e eeuw

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Deze Claes Pieters is zeker de vader van Pieter Claesz Pons, wiens doop onbekend is. Verder laat hij kinderen dopen te Bergambacht 28-07-1652 Dirk, op 7-11-1655 Jan, 10-9-1662 Hilletje, 29-8-1666 Janneken, 11-6-1668 Jan. Waarschijnlijk ook Meijnsje op 4-6-1651 en Wouter op 12-2-1653.

Hij heeft kleinkinderen bij Pieter, Dirk en Hilligje, die allen een dochter Wijntje noemen, zodat dit nagenoeg zeker de naam van zijn vrouw zal zijn. Verder komt hij als Claes Pieters voor in de 200e penning van Bergambacht 1674. Op een internet-genealogie wordt hij de zoon genoemd van Pieter Jans Pons en Beligje Tijs. Hiervoor kan ik (nog) geen bewijs vinden.

Van de dopen zijn geen doopgetuigen bekend. Weet iemand iets over de afkomst van Claes Pietersz Pons en zo mogelijk Wijntje ?

Nakomelingen zijn mij voldoende bekend.

Teun Verschoor

Een zoon Wouter lijkt me onwaarschijnlijk gezien de doopdatum.

JP Ouweltjes

Je hebt volkomen gelijk

Teun Verschoor

Dat Claes een zoon is van Pieter Jans Pons x Belichje Thijsdr. zou moeten blijken (niet zelf geraadpleegd; kan helaas oud-schrift niet lezen) uit de akte R15 10/6/1654 Bergambacht.

Gerrit H Verwoerd


Dan zal het voor mij ook wel niet te lezen zijn. Ik vermoed dat er wel een transcriptie zal zijn in de collectie Eikelboom bij Ons Voorgeslacht.

Bij gelegenheid zal ik daar maar eens gaan zoeken.

Teun VerschoorPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!