stamboomforum

Forum logoFora » Gezochte familienamen in NL » geboortedatum van Hendrika Jansen ( Hanen )

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

De Henrica die op 8 september 1785 in Raalte is gedoopt, kan niet de juiste persoon zijn. Zij trouwt namelijk op 3 september 1817 in Olst met Lambertus Lamberts.

Het huwelijk van Hendrika Jansen en Joannes Holterman was al in 1807. Joannes Holterman is overleden in 1847. De Henrica van 8 september 1785 moet dus een andere persoon zijn.

Johanna C.

Ik ben eruit. Met hulp van de Historische vereniging Raalte kreeg de bevestiging dat Hendrica is geboren op 14 dec 1785 en gedoopt op 17dec van dat zelfde jaar.

Iedereen bedank voor de medewerking 

Gerard Holterman

En wie zijn de gelukkige ouders?

JP Ouweltjes

De gelukkige ouders zijn Joannis Gerardi en Joanna Joannis aan Hanneboer ( de namen die zowel op de aangifte bij geboorte en op de doop aangifte staan.) Op eigen akten van latere data worden zei Joannes Jansen en Joanna Keijser genoemd.

Bij aangifte van geboren en doop wordt Dina Joannis genoemd

Blijf beide namen vernoemen in mijn bestand

dank voor de belangstelling

Gerard Holterman

Maar dat is het stel dat u eerder van de hand wees. Wat heeft u overtuigd?

JP Ouweltjes

Even kort door de bocht: Haneboer is nog geen Hanen maar via de historische ver. Raalte wisten ze me te overtuigen.

Ze woonden Assendorperhoek ( dat is ten zuid oosten van Raalte )  en dat wist ik ook. Deze wijk werd ook op de geboorte en doop gegevens vermeld.

Gr. Gerard

Gerard Holterman

Duidelijk. Succes met uw onderzoek.

JP Ouweltjes

Huwelijk Raalte op 18.6.1780: "Gerardi (en) Joanna Joannis aan de Koenier. Testibus Michaele Wirman et Antonio Robber, famulus Excellentissimi et Admii. Domini Ignatii Busca Arapi Emeseni Nuntii Apostolici, qui heri et hodie Excellentis fima et venerabili Sua presentia hanc stationem honora vita et pernoctavia. N. Bos - Assendorphoek."

G.Karssenberg


Wat er staat is m.i.: testibus Michaele Wirman et Antonio Robber famulis Excellentissimi et Reverendissimi Domini Ignatii Busca Archiepiscopi Emeseni Nuntii Apostolici qui heri et hodie Excellentissima et venerabili presentia hanc stationem honoravit et pernoctavit.

Met als getuigen Michael Wirman en Antonius Robber, knechten van de zeer doorluchtige en eerbiedwaardige heer Ignatius Busca, aartsbisschop van Emesa, pauselijk nuntius, die gisteren en vandaag met zijn doorluchtige en eerbiedwaardige aanwezigheid deze statie heeft vereerd en er overnacht.

Andre JansenPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!