stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Herman Steentjes (Westervoort)

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Wie kende ene Herman Steentjes? Hij zou geboren kunnen zijn vóór 1924. Hij bleef ongehuwd en werkte voor de KLM. Hij zou zijn overleden in Antwerpen. In elk geval heeft hij in Antwerpen gewoond. Mijn schoonmoeder had een broertje dat reeds voor haar geboorte overleed. Bij de aangifte van diens overlijden trad ene Cornelis Hermanus Steentjes (1852-1925), schoenmaker in Westervoort, op als getuige. Ik ben benieuwd of er een familieband bestaat tussen beide genoemde Steentjes.

Hans Stal

vervallen

renee3

Vervallen

Hans Stal

Het zou om een zoon van Hermanus Wilhelmus kunnen gaan, geboren  1881 als zoon van Cornelis Hermanus. Zie wiewaswie

BR van Westervoort via zoekakten geeft niet de gewenste periode. Misschien de persoonskaart van Hermanus Wilhelmus opvragen bij het CBG. Niet gratis.

niepoort

Ook de broer van HW, Wilhelmus Antonius, zou als vader in aanmerking kunnen komen, maar van hem kan ik niets vinden.

niepoort

Bedankt! Leuk dat je er een beetje bent 'ingedoken'. Die twee broers (zonen van CH) heb ik nu ook boven water. Toen WAJ trouwde was hij schoolhoofd. Mijn schoonmoeder is destijds het onderwijs ingegaan en dat was niet zo gebruikelijk voor een meisje in Westervoort. 'Iemand' is met haar ouders gaan praten en dat zou best WAJ geweest kunnen zijn. Westervoort geeft op zoeken.nl wel de gezinskaart van CH. Dan blijkt dat het het enige gezin Steentjes was in Westervoort. Het was/is dus niet echt een typisch Westervoortse familienaam. De door mij gezochte Herman moet dus wel een zoon van één van die twee broers zijn geweest.

Hans Stal


De naam komt meer voor in Didam. Om zekerheid te krijgem omtrent de ouders van Herman(us) zou ik toch maar voor hun persoonskaarten gaan. BR van westervoort op internet stopt al voor 1900 helaas. Ik heb ook even Delpher kranten geprobeerd, maar nog zonder succes. Wel lijkt me voor ca 99 procent zeker dat de schoenmaker Steentjes de ooa is van Hermanus

niepoortPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!