stamboomforum

Forum logoFora » Gezochte familienamen in NL » Gezocht: Manus de Haij uit Rotterdam

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Ik plaats dit voor mijn vriendin.

Haar moeder is Neeltje Rotermundt, geboren 27-06-1930 en zij woonde bij haar ouders op de Frans Bekkerstraat 71A. Ergens in 1967 is zij zwanger geraakt van Manus de Haij. Aangezien moeder en de rest van de broers en zussen ondertussen zijn overleden, valt daar niets meer na te vragen, maar mijn vriendin zou dus graag te weten willen komen wie haar vader is en of er eventueel halfbroers en of zussen zijn. 

Ik vermoed dat het Hermanus Johannes de Haij is, maar daar lopen er verschillende van in Rotterdam. Hij zou in ieder geval opgegroeid moeten zijn in de buurt van de Frans Bekkerstraat te Charlois, Rotterdam. Ikzelf denk in de richting van de Wolphaertstraat. En zal dus waarschijnlijk ergens rond 1930 geboren zijn.

Maar het zou ook kunnen dat de achternaam totaal anders gespeld moet worden. 
 

Dit is eigenlijk onmogelijk op te lossen, maar niet geschoten is altijd mis. In ieder geval alvast heel erg bedankt voor het meedenken!! 

Ineke Hartman-Post

Maar: de gezochte zou zo maar nog kunnen leven....

G.Karssenberg

Dat zou kunnen. Het kan ook zijn dat hij nooit heeft geweten dat Neeltje zwanger is geworden... het zal waarschijnlijk altijd wel een vraag blijven.

Ineke Hartman-Post

Misschien levert het BR iets op. Een Hermanus uit charlois dus.

niepoort

Spoorloos inschakelen? 

 

Heb je al iets met adressen van de BS gedaan? Meestal verhuisden ze wel veel, maar je weet maar nooit.

Justme!

Hallo Niepoort, Ik heb geen idee wat het BR is? Kunt u mij dit toelichten?

Hallo Justme! Ik heb inderdaad ook aan spoorloos zitten denken, maar we proberen het eerst zelf natuurlijk. En we zijn nog niet met de adressen aan de slag geweest. Dit weekend werd voor mij pas een beetje duidelijk welke manus de haij ze waarschijnlijk bedoelde. Maar het is misschien een mogelijkheid om de adressen te bezoeken die laatstelijk bekend waren rond 1930. Misschien dat er nog mensen in die buurt wonen die of manus of neeltje hebben gekend. Bedankt voor de tip! 

Ineke Hartman-Post

BR betekent bevolkingsregister. Dat van Rotterdam is digitaal in te zien. Je kunt op de kaarten, doorgaans de achterkant, zien in welke straten een gezin zoal woonde.het aantal deagers van de naam de Haij zal wel beperkt zijn.

niepoort

Ben Wegman

Charlois werd in 1895 door Rotterdam geannexeerd, dus het heeft geen zin op Charlois te zoeken om kandidaten geboren rond 1930 te vinden.

Drie kandidaten gevonden, resp 1915, 1933 en 1934. Heb vraagstelster een PB gestuurd i.v.m privacy.

Gerry


Beste Niepoort en Wegman. Dank u wel voor de heldere uitleg van BR. Ik wist wel dat ik aan het rondkijken was in de archieven, maar niet dat dit het BR was Blozend

Beste Gerry. Info ontvangen. Daar gaan we mee aan de slag. Nogmaals mijn dank hiervoor!

Ineke Hartman-PostPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!