stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » huurauto van mijn opa, Fiat 1920

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

rond 1920 kocht mijn grootvader Hendrikus Johannes de Leeuw 16-12-1874 in Tilburg een Fiat die hij verhuurde met chauffeur. 

De auto had nog buitenlantaarns en als het sneeuwde zat de chauffeur open, hij had wel flappen aan de zijkant. Achterin was het net een coupeetje, een bank en tegen de voorstoelen klapstoeltjes.

wie kan mij zeggen waar ik het kenteken, afgegeven toentertijd aan de eigenaar kan vinden en  een foto van de auto.

bij voorbaat dank voor de informatie.

H.J.M. de Leeuw

Google Kentekens 1920 Onschuldig

Jan Clavaux

Op de website van het BHIC staat een database met Brabantse kentekens. Daarin komt 2 keer een H.J. de Leeuw uit Tilburg voor. Eén keer in 1921 en één keer in 1922. Zie hier

Johanna C.

Ik dacht toch echt, dat we met genealogie bezig waren !!!

DHv. E.

bedankt Johanna C. ik had niet gedacht dat het zo snel zou lukken.

H.J.M. de Leeuw

ik ben bezig met het samenstellen van een familieboek en maak gebruik van heel veel informatie die mijn tante en oom hebben verteld. genealogie is voor mij ook alles wat mijn voorouders tot leven kan wekken. ik hoop niet dat ik u teleurgesteld heb met mijn verzoek.

H.J.M. de Leeuw

Hier vind je een leuk overzicht van antieke Fiats. Het lijkt me dat je grootvader een 2e handsje had aangeschaft. De modellen 18/24HP uit 1907 en "3-1910" komen aardig overeen met je beschrijving. 

sprangers


beste heer Sprangers. hartelijk dank voor uw tip. de auto lijkt sprekend op de beschrijving. hier nog een stukje verhaal van de reis naar Valkenburg:

We zaten met zijn zessen achterin. Dat kon want achter de bank voor de chauffeur zaten klapstoeltjes, dus je zat met je knieën tegen elkaar. We gingen naar Valkenburg en waren vroeg weggegaan want het was een hele tocht. Ik denk dat je niet harder dan 50 mocht. In Weert zei Greet Plasberg hé daar gaat een wiel. We moesten vreselijk lachen want ze zei het heel nuchter. De splitpen was losgeschoten, die het wiel borgde. We moesten de splitpen gaan zoeken die we gelukkig vonden.

H.J.M. de LeeuwPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!