stamboomforum

Forum logoFora » Gezochte en onderzochte familienamen in Nederland » Akkerman Bak en Anna Maria Hendriks (Kronkel uit Elburg)

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.
Akkerman Bak en Anna Maria Hendriks (Kronkel uit Elburg)

Het volgende vond ik op internet, archieven Noord West Veluwe.
Samenvattingen protocollen van vrijwillige rechtspraak, Elburg 1764-1769

Verschenen Jacob van Leeuwen en Jantje Kronkel echtel. Jan Kronkel en Geertje Cornelis echtel. Hendrik Kronkel en Beertje Eyberts echtel. Akkerman Bak en Anna Maria Kronkel echtel. voorts Maria, Fijtje en Dreesje Kronkel verkopen voor f 450, - een huis aan de Beekstraat tussen Aart den Groten en Hendrik Benekamp gelegen get. 3 nov 1766

Voorouders van mijn man zijn Akkerman Bak en Anna Maria Hendriks. Geboorteplaatsen onbekend.
Zij krijgen 4 kinderen in Buiksloot tussen 1760 en 1768. Akkerman is hier een voornaam.

In de registers van Elburg vond ik het volgende.
Hendrik Kronkel,geb
(linnenwever, begr.Elburg 1403-1766, otr. 1e Elburg 07-04-1715 met Fijgje Hendriks, tr.2e Elburg 01-05-1729 met Grietje Berents, j.d. van Doornspijk).
(Woonden Beekstraat 2).

Het lijkt erop dat na het overlijden van Hendrik Kronkel het huis verkocht werd, en alle genoemde personen zijn erfgenamen waren.

Mijn vraag is wie weet meer van de familie Kronkel en is Anna Maria Hendriks, ook Anna Maria Kronkel.
In het doopregister vind ik Annigje Kronkel geb 25-06-1739 Elburg, is dit Anna Maria.
In de doopregisters van Elburg vond ik nog de volgende kinderen van Hendrik Kronkel en Grietje Berents
Fijgje 2-08-1736 Elburg. Is dit Fijtje? en Driesje 20-04-1743 Elburg is dit Dreesje.
Namen werden vaak verbasterd en officiele namen en noemnamen door elkaar gebruikt.
Later blijkt ook Hendrik Kronkel vlak bij Buiksloot te wonen. n.l. in Broek in Waterland.

Lida Hellingman-Soeting

A soeting

Ik ben nog steeds op zoek. Wie weet hoe deze familie in elkaar zit. Annigje Kronkel is zij Anna Maria Kronkel en is Anna Maria Kronkel, Anna Maria Hendriks. Hun vader heet bij allemaal Hendrik.
Ik denk zelf dat Anna Maria Hendriks, Anna Maria Kronkel is. De leeftijd zou ook kloppen als zij Annigje is. Zij zou dan 21 zijn als haar vermoedelijk 1ste kind Hendrik Bak (23-11-1760) in Buiksloot geboren wordt.Haar kinderen heten ,1 Hendrik Bak, 2 Roelof Bak, 3 Jan Akkerman Bak en 4 Akkerman Bak, allen geboren in Buiksloot.

Wie kan helpen.
Lida

A soeting

Met deze tips ben ik zeer blij mee, want Jacob van Leeuwen gehuwd met Antje van Leeuwen passen volledig in mijn kwartierstaat. Dit echhtpaar laat te Amsterdam 4 kinderen dopen tussen 1765 en 1770, waarbij Fijtje Maria en Driesje als getuigen vorkomen. Als Hendrik Kronkel in Buiksloot verdwaald is hebben we weer een aanknopingspunt

Groet

Ger Koote

Ger Koote

Beste Ger

Mijn reactie is wat laat maar ik ben net terug van vakantie. De kinderen van Jantje Kronkel en Jacob van Leeuwen heb ik niet en het was mij ook onbekend dat zij in Amsterdam 4 kinderen lieten dopen.Graag zou ik die gegevens van jouw ontvangen.

Ik maak altijd van iedere familie een familiepagina die wil ik jouw toesturen, want hoe deze familie in elkaar zit daar ben ik wel uitgekomen. Het toesturen lukt alleen niet via deze pagina. Dan lopen alle kolommetjes door elkaar. Ik ga proberen het via persoonlijk contact te versturen.

Groeten Lida

A soeting

Ik vond toevallig dat  Roelof Akkerman geboren is in Oostzaan en daar (NH) gedoopt is op 06-02-1757 als zoon van Akkerman Roelofsz Bak. Roelof is overleden in Amsterdam op 23-01-1835, met als geboorteplaats Oostzaan. Heeft U na Uw bericht in 2008 meer gegevens. Ik zoek nog steeds naar de doop van zijn broer Jan Akkerman Bak, een (zeer verre) voorouder van mij.

groetjes,

Jan Koster

j.koster

Dank voor uw berichtje De geboortedatum en plaats van Roelof had ik nog niet.Dit zijn voorouders van mijn man.

Ik zal u de 3 familiepagina's via een persoonlijk bericht versturen. Omdat het in kolommen staat lukt dat niet hier, dan schuift alles tot een onleesbare brij door elkaar. Dit is alles wat ik heb van de familie Bak. Als u ziet dat ik nog wat mis hoor ik dat ook graag.

Lida

A soeting


Jan Akkermansz Bak is gedoopt 30-09-1764 te Landsmeer

Pieter de Boer
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!