stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Gezocht Hendrik Tempel 1916 Alteveer overlijden.Johannes Tempel geboorte omstreeks 1920 Onstwedde.

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Hallo.

Ik zoek het overlijden van Hendrik Tempel, geboren 05-04-1916 te Alteveer als zoon van Johannes Tempel en Susanna Margaretha Freie. Echtgenote onbekend of niet en eventueel meer gegevens. Volgens mij overleden te Veendam.  Dan geboortedatum: Johannes Tempel of (Jans) Tempel, geboren rond 1920 te Onstwedde, overleden 22-04-1945 te Nieuwe Pekela, ook echtgenote onbekend of niet meer gegevens. Met zelfde ouders als Hendrik, ze waren broers. Andere zaken zoals ouders en voorouders, weet ik al, maar niet andere data. Via allegroningers, wiewaswie en delphher kranten niet veel bijzonders kunnen vinden. Hoop dat iemand mij kan helpen. Alvast bedankt!

Arie Niezen

De geboorte van Johannes omstreeks 1920 zal nog niet op internet te vinden zijn. Geboorteakten worden na 100 jaar openbaar, huwelijksakten na 75 jaar en overlijdensakten na 50 jaar. En als ze al openbaar zijn, wil dat nog niet zeggen dat ze op internet te vinden zijn.

L. Loef

Waar ligt Alteveer? Is voor mij onbekende plaats. Heb op internet gezocht, maar er zijn meer plaatsen Alteveer.

L. Loef

L. Loef

Alteveer  gemeente Onstwedde

E.L.Smit

Bedankt. Die krantenartikel had ik al. Aktes zijn idd niet te vinden en ik weet dat Hendrik Tempel minder dan 50 jaar geleden is overleden. Ik hoopte op misschien dat er nog bronnen waren, waar iets over te vinden was. Op graftombe kan ik niks vinden en op Delpher ook niks van geboorte Johannes Tempel en eventueel overlijden Hendrik Tempel. Maar goed...wie weet is er toch iets te vinden ergens.

Arie Niezen

Voor Hendrik zou je kunnen proberen een persoonskaart aan te vragen bij het CBG. De geboorteakte van Johannes is inderdaad nog niet openbaar.

Marije Essink

Je zou een berichtje/oproep kunnen plaatsen op de website (of facebook) van Prachtig Pekela: www.prachtigpekela.nl.
Misschien zijn er familieleden in Pekela die reageren.

Evt wil ik wel voor je kijken in het gemeentehuis van Pekela naar een evt gezinskaart van Johannes Tempel. Omdat hij in Pekela is overleden, heb je kans dat hij er woonde.

Nelleke Buzeman

@Nelleke. Bedankt daarvoor. En ook de moeite. Mijn voorouders Tempel heb ik tot zover al heel veel gevonden. Voornamelijk uit Nieuwe Pekela en Alteveer, Onstwedde. Ook mijn voorouders van Niezen kant veel gevonden ook uit Nieuwe Pekela en Onstwedde. etc. Op bepaalde bronnen wordt er nog wel eens iets klakkeloos aangenomen. Zoals mijn opa Arend Niezen, geboren te Nieuwe Pekela 02-09-1915, overleden te Utrecht 15-12-1974. Met als ouders: Geert Niezen x Janna Zijlstra. Terwijl een andere Arend Niezen geboren te Oude Pekela geboren 20-11-1915, overleden 03-12-1973 te Oude Pekela en daar begraven en te vinden via Graftombe. Ouders van deze Arend: Geert Niezen x Titia Geertruida Holman. Verwarring kan zijn door zelfde geboortejaar, naam en zelfde naam vader. Via aantal sites en bronnen, zoals veenkolonialen, etc. wordt dit verward met dezelfde persoon. Jammer eigenlijk, want zo zie je maar weer, dat je echt bewijs moet zien te vinden om daadwerkelijk de juiste gegevens te vinden. Voor mijn opa Arend Niezen is dat zijn persoonskaart, andere documenten in eigen bezit en eventuele nageslacht. Heb mijn opa nooit gekend en mijn vader is er helaas niet meer. Toch ben ik ook nieuwsgierig naar mijn Opa, want hij had nogal een onbewogen leven. Was geen lieverd zeg maar. Al veel gevonden over hem en ook dankzij familie. Kan geen begrafenis of graf over hem vinden te Utrecht, kennelijk gecremeerd of zo. Mvg Arie. 

Arie Niezen

joke andriessen


@Joke. Bedankt. Ik had ergens een A. Raatjes ook opgeschreven ergens en wou het later onderzoeken. Maar dit zou goed kunnen kloppen. De familie van Johannes, zijn broers en zussen zijn vrijwel allemaal naar Veendam verhuisd. Zoals mijn opa Meint, die ik heb gekend en een broer en oom van mijn moeder Pieter Tempel, die ik beschouwde ook als een oom en zijn vrouw als tante. Van die familie uit meestal broers en paar zusters, liggen meesten begraven te Veendam en tot zover in mijn geheugen, behalve mijn opa Meint begraven te Nieuwe Pekela een hun broer Berend die tijdens tweede wereldoorlog is omgekomen en op ereveld in Duitsland begraven ligt. Hoewel hun ouders na Onstwedde en kennelijk ook Alteveer vertrokken naar Nieuwe Pekela, zijn de kinderen toch richting Veendam gegaan. Het is zeker aannemelijk, dat na vroegtijdig overlijden van Johannes op een leeftijd van ongeveer 25 jaar oud Annechien Raatjes is hertrouwd. Of uit huwelijk met Johannes Tempel met A. Raatjes kinderen zijn gekomen, weet ik niet. Kan ik eventueel navragen bij familie. Mvg Arie. 

Arie NiezenPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!