stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » van de(r) Sande(n), Sophia of Lucia, gehuwd te Megen 1751

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Ik ben op zoek naar de ouders van Sophia, ook wel Lucia, Van der Sanden. Zij is gehuwd te Megen met Joannes Gielen Witsiers en waarsch. overleden na 1758. In 1766 huwt haar zus, Gertrudis, weduwe van Joannes Mulders, met Jacobus Witsiers of Wetziers. Naast deze zussen komen ook ene Cornelius, Jacobus en Gisbertus voor. De beide laatsten zijn ook in Megen overleden. Helaas is onduidelijk of deze mannen broers dan wel de vader van de beide zussen is. Verder lijkt er enig verband te bestaan met een familie Du of De Saar en met de familie Van den Brandt of Brands, waarbij de naamdragers regelmatig als peter en meter optreden. Ik zie wel enige mensen met die naam vóór 1750, maar niet de gezochte personen. 
Uit het huwelijk van Sophia worden twee kinderen geboren, Jacobus in 1751 en Mechtildis in 1757. Daar waar ik op sommige sites nog een Jacoba Sophia van der Sanden zag, die in 1765 te Megen gehuwd zou zijn met Joannes Witsiers, heb ik dit huwelijk niet gevonden. Wel is op die datum een huwelijk te vinden van een Arnoldus Witsiers, maar niet met een Van der Sanden.

Via openarch.nl heb ik wel veel kunnen vinden, maar niet de herkomst van deze vrouw. Wie zijn haar ouders en waar is zij geboren en gedoopt?

Jean vd Wielen

 

Zie hierhttps://images.memorix.nl/bhic/thumb/640x480/b6c287b6-bbac-0d2a-77ef-1b6571e959ee.jpg

DTB Trouwen met Joannes Witsiers

Bruidegom

Joannes Witsiers

Bruid

Sophia van der Sande

Getuige

Maria du Saer

Getuige

Arnoldus Witsiers

Gebeurtenis

Trouwen

Datum

09-05-1751

Gebeurtenisplaats

Megen

Documenttype

DTB Trouwen

Erfgoedinstelling

Brabants Historisch Informatie Centrum

Plaats instelling

's-Hertogenbosch

Collectiegebied

Noord-Brabant

Pagina

99r02

Registratiedatum

09-05-1751

Akteplaats

Onbekend

 

Dit zullen haar ouders als getuige zijn bij de doop

Dopen met Jacobus Witsiers

Kind

Jacobus Witsiers

Geslacht

Man

Vader

Joannes Witsiers

Moeder

Sophia van der Sanden

Getuige

Cornelius van der Sanden

            Getuige

              Sophia van der Sande

diversen

                moeder van de moeder

Gebeurtenis

Doop

Datum

                               18-06-1752

Gebeurtenisplaats

Megen

Documenttype

DTB Dopen

Erfgoedinstelling

Brabants Historisch Informatie Centrum

Plaats instelling

's-Hertogenbosch

Collectiegebied

Noord-Brabant

Pagina

3r05

Registratiedatum

18-06-1752

Elisabeth

Op 13.5.1753 huwen in Megen: Joannes Mulders en Gertrudis van der Sande.

G.Karssenberg

Goedenavond Elisabeth,

Dank voor uw bericht. Ik had inderdaad al wel gelezen dat de moeder van Sophia ook Sophia heet. Dat de vader Cornelius heet, zie ik echter niet bevestigd, puur door het feit dat hij peter is bij die doop in 1752. Mijn ervaring is dat lang niet altijd vader en moeder (tegelijk) optreden als peter en meter. Immers meestal, maar ook niet altijd, is het één familielid van de vader en één van de moeder.
Genoemde Cornelius verdwijnt overigens in het niets....want ik ben hem maar één keer tegengekomen. Behalve de naam van Sophia en haar moeder (ook Sophia) weten we helaas de naam van haar vader nog niet. Om het moeilijk te maken wordt Johannes Witsiers, met zijn echtgenote Lucia, genoemd als doopgetuige bij één van de kinderen van zus Gertrudis.....misschien heette ze Sophia Lucia of Lucia Sophia. Kan iemand mij nog meer vertellen?

Jean vd Wielen


Geachte heer of mevrouw Karssenberg,

Dank ook voor uw reactie. Dit huwelijk heb ik inderdaad ook gevonden via openarch.nl. Helaas staat er geen geboorteplaats bij van Gertrudis. Ten tijde van het tweede huwelijk (1766) woont ze te Puiflijk. Onduidelijk is of ze daar ook geboren is (al woonde daar wel een grote familie Van der Sandt), wat natuurlijk wel een beetje op Van der Sanden lijkt. Helaas is ´lijken op´ onvoldoende....

Jean vd WielenPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!