stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Marretje Vlokker en C(K)laas de Jong(h)

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Gerrits de Jong is in 1791 overleden. Dat verklaart waarom hij niet bij het huwelijk was.

-

niepoort

Trijntje is van Osfort, is dat Oxford?

Tineke Veenendaal

Buijke is in Wieringerwaard gedoopt op 1.9.1737 als zoon van Gerrit Gerritsen ......... en Maartje Beukes - image 111.

G.Karssenberg

Dank u, Claas vernoemd zijn oudste zoon dus naar zijn grootvader Gerrit. Wel jammer, dat hij Buijke niet gebruikt nu weten we nog niet zeker! Maar ik vind het wel een aannemelijker verhaal dan Willem de Jong en Jacoba Ebinck. 

Tineke Veenendaal

Op 31.10.1734 werd Gerrit in Wieringerwaard gedoopt als zoon van Gerrit Gerritsz Omgen(?) en Maartje Buijkes - image 109.

G.Karssenberg

Osfort thans Oxford (Groot-Brittannië/Ierland)

Frank Fransz

Image 95 Wieringerwaard: "Den 8 April (1731) is Marritjen Buijkes met een Attestatij van D. Bongers te Twisk om tot des Heeren heijlig Avondmaal toegelaten te worden, aangekomen.".

G.Karssenberg

Trijntje kwam van Oxford?  Bij haar huwelijk wordt zij geassisteerd met haar oom Barend Kroes. Maar helaas daar zijn er meer van. En Omgen lijkt niet op de Jong, maar ja. Helaas ik kan ik deze akte niet bekijken vanwege mijn verkeerd afgestelde firewall. Indien mogelijk plaats het voor me. Fijn, dat u allemaal mee zoekt, het is niet de eerste keer dat ik een vraag stel en in de meeste gevallen wordt het ook opgelost. Klasse dus!

Tineke Veenendaal

Gerrit Gerrits en Maartje Buikes, kregen nog een zoon Cornelis Gerritsz, dat was dus hun oudste op 20.07.1732 in de Wieringerwaard. En een zoon Arien Slot Gerritsze. Is Maartje soms een dochter van Buike Ariens / Arien Buijkes Slot. 

Buijke Gerrits laat zijn zoon Claas dopen met de volgende doopgetuigen: Cornelis Tuijn en Antje Ariens Swart. Deze wonen ook in Amsterdam en krijgen daar kinderen. Bij deze kinderen komt voor waarschijnlijk als grootouders Aerien Swart en Neeltie Buijkes. Op 26.01.1728 in Wieringerwaard als lidmaat aangenomen Maartje Buijkes en Neeltie Buijkes.

Zusjes?

Tineke Veenendaal

Hallo,

Deze week heb ik alles dat ik had op Willem de Jong verwijdert en daarbij gaat mijn dank uit naar Tineke Veenendaal. In de huwelijks akte van Claas en Marretje stond volgens mij dat Claas van Nw. Amstel kwam en ik ben daar in het NH archief naar op zoek gegaan en vond toen de Willem, de foute dus!)

Nu heb ik een idee, mogelijk was Osfort een legerstede bij Metz (Frankrijk Noord onder Luxemburg) daar wor Osfort als één der forten genoemd, tijdens de Pruisische oorlog van Duitsland en Frankrijk, ik heb verder niets gevonden maar mogelijk heeft een ander meer inzicht dan ik in deze.

Ook werd mij bij het zoeken in Wieringerwaard duidelijk dat er ook voornamen waren met Beukes, alleen waren de geborenen geen Maartje, ik heb gezocht in Hervormd vanaf 1722-1747, alhoewel het boek uitgebreider was, lijkt het mij dat zij geen 17 jarige was.

 

Rob de Jong

Rob de Jong

Hoogstwaarschijnlijk is Maarjte  Buijkes een dochter van Buijke Pieters en Aaf Jansz Slot. Dat zou de vreemde voornaam naam van het kind Arien Slot Gerritse (de Jong) verklaren. Wat een heel eind zou helpen is de huwelijksakte van de Gerrit Gerritsen de Jong en Maartje Buijkes. Maar ja, dat is een beruchte speld in een hooiberg denk ik.

Tineke Veenendaal

Bij het zoeken naar Maartje Beukes (Buijkes) vond ik de volgende inschrijving als Lidmaat 1753 5 november Gereformeerd boek 5/9 op Akten.nl, no: blad 274.

Ik heb getracht dit bericht mee te sturen maar het lukt niet helemaal volgens mij

Tevens vond ik op pagina 96 een vermelding tot toetreden als lidmaat van Beuke Pieters in 1732 (bovenzijde blad is geheel doorgekrast)

Rob de Jong

Rob de Jong


Volgens de herkomsttabellen van de BS te Amsterdam zou hier inderdaad Oxford bedoeld zijn.

Rob de JongPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!