stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Onderzoek familie Louis

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Ons onderzoek lijkt vast te lopen.

de ouders van Jan Joseph Louis geboren in Franeker op 10 februari 1805 zijn:

1. Joseph Louis overleden op 25 aug 1812 en

2 Jacoba Jans van der Berg overleden op 13 juni 1812.

Joseph moet ongeveer zijn geboren in 1773; Jacoba in 1776. Beiden zijn onder meerdere namen door het leven gegaan. Zo heette Joseph ook wel Joseph Josephs of Joseph Lowat. Jacoba ging ook wel door het leven als Koba Jans. Ik heb ook een indicatie dat Joseph ook nog de achternaam Loja gebruikt kan hebben. Het beroep van Joseph was tuinman.

Er heeft nl een Joseph Loja gewerkt als tuinman op Groot Heroma in Zweins. Dit kan een verschrijving zijn van Groot Herema. Een Stinse die in 1815 is afgebroken. Dit bleek ui de klapper van de Familieraden.

is er iemand die een suggestie heeft in welke bronnen ik nog verder kan speuren?

Hopelijk kan iemand ons verder helpen.

vriendelijke groet,

Pim Louis

Pim Louis

De doop van hun ander zoontje (ovl 1812 Franeker) bevestigt volgens mij dat je inderdaad de juiste Joseph van “Groot Heroma” hebt.

 

Name: Johannes

Event Type: Baptism

Event Date: 19 Nov 1808

Event Place: Zweins, Friesland, Nederland

Event Place (Original): Peins/Zweins

Gender: Unknown

Birth Date: 19 Nov 1808

Birthplace: Zweins

Father's Name: Joseph Loja

Father's Occupation: tuinman op Groot Heroma

Mother's Name: Jacoba van den Berg

 

Sylvia

Ozlady

en nog een variatie voor de achternaam:

Name: Joseph

Event Type: Baptism

Event Date: 20 Jul 1806

Event Place: Driesum, Friesland, Nederland

Event Place (Original): Driesum

Gender: Male

Birth Date: 12 May 1806

Birthplace: Oudwoude

Father's Name: Joseph Loeva

Father's Occupation: hovenier

Mother's Name: Jacoba Kobus

Ozlady

Helaas heb ik onnodig werk vericht. Het blijkt dat bovenstaande al in 2011 bekend was ( https://groups.yahoo.com/neo/groups/Friesland-genealogy/conversations/topics/51607 ).

Ozlady

Weet je wanneer Jan Joseph Louis getrouwd is? Dat is in dit geval namelijk best belangrijke informatie - het zou kunnen dat daar in de huwelijksbijlagen ook extracten van de begraafakten van zijn grootouders zitten.

Zoek daarnaast het gezin eens op in de volkstellingen tussen 1796 en 1820 die online lijken te staan - misschien zit daar nog extra informatie bij.

Willem R. J. Vermeulen

Willem,

Dank voor je reaktie. Ik weet dat hij op 6 dec 1840 is gehuwd. Ik heb de bijlagen ingezien en ik heb daar de akte van bekendheid gevonden. Die van Jan Joseph is vrij standaard en bevat niet veel nieuws, anders dan dat hij niet gedoopt is. Zijn jongere broer had ook zo’n akte en die was niet standaard. Daarin vond ik waar de familie heeft gewoond in Franeker en dat vader en moeder onder meerdere namen door het leven zijn gegaan. Ook is daarin vermeld dat ze vanuit Kollum naar Franeker zijn gekomen.

Pim Louis


Ozlady,

Dank voor je reaktie.  Uiteraard was deze info mij al bekend maar ik heb mijn twijfel of dit een match is met mijn lijn. Het is nl zo dat Jan Joseph een broer heeft die op 7 februari 1807 in Kollum is geboren. Deze broer is genaamd Joseph Josephs. 

Gelet op dit gegeven verwacht ik niet dat Jacoba in  mei 1806 ook nog eens het leven kan hebben geschonken aan nog een zoon Joseph in Oudwoude; dan moet ze daarna wel weer heel snel in verwachting zijn geweest.

Pim LouisPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!