stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » willem schink, vlissingen

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Ik ben op zoek naar informatie over mijn opa, Willem Schink (geboren 1905). Met name de jaren 1930-1934 zijn nog onbekend.

joyce schink

Willem Schink
Beroep Kwartiermeester bij de Koninklijke Marine
Geboorteplaats Vlissingen
Leeftijd 26
Bruid Cornelia van Egeraat
Beroep zonder
Geboorteplaats Vlissingen
Leeftijd 29
Vader van de bruidegom Leendert Hubrecht Schink
Moeder van de bruidegom Gijsje van der Reiden
Beroep Werkvrouw
Vader van de bruid Johannes van Egeraat
Beroep ketelmaker
Moeder van de bruid Mina Schwarz
Beroep zonder
Gebeurtenis Huwelijk
Datum 06-05-1932
Gebeurtenisplaats Vlissingen
Akte 59

geboorte zoon 1933

mvg-Ben

Ben Wegman

Hartelijk dank voor dit bericht. 

Ik ben echter op zoek naar informatie over zijn tijd bij de marine. Hij was inderdaad kwartiermeester bij de marine maar is terug gezet in rang (eerste matroos) ergens rond 1933/1934. De reden hiervan is onduidelijk. Ik kan hier nergens iets over terug vinden.

joyce schink

Als u al meer weet over een persoon dan voortaan gaarne dat aangeven. Zoekakties die resulteren in ----dat weet ik al-  zijn niet bepaald inspirerend. Probeer dus in uw vragen zo duidelijk mogelijk te zijn.  Er staat niets over loopbaan, marine etc.

Voor zijn loopbaan bij de marine: zie https://www.defensie.nl/onderwerpen/militaire-geschiedenis-nimh/militaire-voorouders/marine

Bent u op zoek naar informatie over een voorouder die beroepsmatig (dus niet dienstplichtig) bij de marine diende? En is diegene geboren tussen ongeveer 1850 en 1908? In de lijst van persoonsdossiers ziet u of er een dossier van die persoon bij het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) aanwezig is. U heeft daarvoor de juiste geboortedatum nodig. Als er een persoonsdossier aanwezig is bij het NIMH, kunt u dit dossier in onze studiezaal inzien.

De inhoud van dossiers kan sterk verschillen: in sommige zit niet meer dan een kaartje met de naam en de rang van de militair. In andere dossiers zitten soms dikke bundels documenten en papieren waarin zich een heel leven ontvouwt.

Er is een personeelsdossier van hem bij NIMH. 

Schink W.....................................................09.11.1905..........stamboeknr .8260 .....doos 1314

mvg-Ben

ps uw vraag is geplaatst in het verkeerde subforum. Uw vraag heeft niets met actualiteit te maken. Gebruik svp in de toekomst bv gezochte/onderzochte familienamen.

Ben Wegman

te laat

vervallen

Frank Fransz

@ Frans,

Volgende keer beter!

mvg-Ben

Ben Wegman

Excuus voor mijn onduidelijke vraag (ik ben nog een "nieuweling" in het opzoeken van informatie) maar weer hartelijk bedankt voor de informatie. 

Ik heb gelijk even gekeken en ga contact opnemen met het NIHM. Hopelijk wordt het familiemysterie eindelijk een keer ontrafeld!

met vriendelijke groet

Joyce Schink

joyce schink

Je zult waarschijnlijk een bezoek moeten brengen aan het instituut in Den Haag.

Zie hier voor meer additionele info: https://www.defensie.nl/organisatie/defensieondersteuningscommando/eenheden/nimh/contact-en-bereikbaarheid

mvg-Ben

Ben Wegman


@Ben,

hartelijk dank voor de info. Heb weer een stukje van de puzzel erbij.

Groet Joyce

joyce schinkPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!